Bungie är tillbaka med en uppföljare men det som vi som många andrar undrar är dom lärt sig av sina misstag i första Destiny.

Det är ingen hemlighet att Destiny 1 hade en trög start, inte bara att spelet var ostabilt men Bungie hade inte riktigt tänkt till när det kommer till storyn som ingen riktigt hängde med på samt att det inte fanns särskilt mycket att göra i spelet fastän det var ett MMO.

Men redan från start hos Destiny 2 är att vi får ta del av en story i spelet där vi äntligen hänger med på vad som händer och det ser till en början väldigt mörkt ut, inte att storyn är svår att förstå utan att vi har allting emot oss.

Vi kommer att hålla allt spoilerfritt när det kommer till storyn då vi inte bara rekommenderar men är lite av ett måste att spela igenom för att få tillgång till strikes, PVP och annat material som Destiny 2 har att erbjuda.

Redan från start så är det action i Destiny 2 och det är storyn som gäller redan från början där vi hamnar mitt i en strid som ingen såg komma och nu gäller det att agera snabbt. Som vanligt får vi en kort tutorial men erfarna som vi är så kommer vi snabbt in i det och kontrollerna är minst lika tighta som dom var i första spelet.

Men vad är det egentligen som skiljer sig första spelet till denna uppföljare och när man först startar spelet så är det inte särskilt mycket men vi ser heller inte det som något dåligt utan istället bra för vi känner igen oss direkt men med betydligt mer material och mer saker att göra i spelet.

Fastän att själv story-delen inte är många timmar lång så känner vi att det är inte riktigt storyn som man är ute efter i Destiny 2 fastän handlingen i spelet är helt klart värd att spela igenom men att det är efter denna story som äventyret börjar på riktigt med nya strikes, ny raid och en massa nya sidouppdrag.

Det märks tydligt att Bungie har jobbat hårt med att varje spelare ska ha att göra efter story delen och då inte endast strikes och raid utan även en variation av mindre uppdrag som varje planet erbjuder samt att varje vecka får man nya ”milstones” att ta sig igenom som ger ett rejält lyft och för en gång skull även kan ge väldigt bra gear, för det är faktiskt gear/utrustningen som de flesta jagar när storyn väl är genomkörd. Det finns en hel del ny utrustning att ta del av men även exotics som vi känner igen från första spelet följer med även i tvåan men det är oftast lite svårare att få tag på dock.

Subclasserna finns med även de i tvåan men här har en hel del hänt och vi har en del nyheter att ta del av, vi ska inte avslöja allt för mycket då vi tycker att uppleva dessa själva är helt klart värt det. Att få varje subclass är heller inget man får bara för att man levlar utan här gäller det att ta sig igenom specifika quests som även de har en story bakom sig varför följande subclass finns.

Grafiken har fått sig ett mindre lyft men eftersom Destiny för första gången släpps på PC så är det där grafiken lyfts rejält som bland annat kommer få 4K-upplösning i 60 FPS samt en massa inställningar som man kommer kunna välja mellan.

Ljud och röstskådespelarna i Destiny 2 har däremot fått sig ett rejält lyft där Bungie lyckas hålla samma höga kvalitet som i första spelet men skruvat upp det ytterligare men det kan även bero på att det är manuset i sig som blivit mycket bättre och är egentligen det som många hade hoppats och trott vi skulle få i första spelet.

PVP-delen har dock förändrats där antalet spelare bland annat har minskat, man har ändrat från 6v6 till 4v4 istället vilket vi faktiskt tycker bättre om då matcherna blir inte lika ”stökiga” som i första spelet. Vi har även nya spellägen att ta del av som är välbalanserade och bra genomtänkta som passar väldigt bra till Destinys PVP-del.

Till en början så kändes Destiny 2 alldeles för mycket likt första spelet men ju längre in i storyn vi kommer märker vi nya mekaniker i spelet och att Bungie verkligen vill att vi ska uppleva storyn annorlunda och inte endast vara Guardian som är oövervinnerlig utan istället måste kämpa sig framåt för att lyckas och hjälpa sitt folk och alla andra Guaridans.

Omdöme

Destiny 2 har helt klart förbättrats och Bungie har verkligen lärt sig av sina misstag och framför allt lyssnat på spelarna där man har lagt till det som vi saknade i första spelet och inte nog med att det har kommit mer material det har blivit betydligt mer genomtänkt och har varje sidouppdrag har en story bakom sig som kan ge svar på ett och annat om man verkligen gräver sig in i storyn och vad som egentligen hänt med alla guardians.

Destiny 2 är precis det nästan alla väntade sig av första spelet men nu har vi äntligen fått det och vi har garanterat en hel del mer att se fram emot om vi känner Bungie rätt, vi har redan två expansioner bekräftade men det är nog bara början.

 

[wp-review id=”27624″]

Tidigare artikelSony släpper ny version av PSVR
Nästa artikelRecension: Ark: Survival Evolved

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn