Destiny 2 fortsätter att leva vidare och detta med allt rätt, Beyond Light håller spelet vid liv och detta riktigt bra denna gången.

Första Destiny var ett spel jag spenderade bra många timmar på, Destiny 2 gjorde jag samma sak till en början och jag tröttnade väl egentligen aldrig på spelet, mer att man inte hade tid på samma sätt.

Ärligt talat trodde jag att Bungie som är utvecklarna bakom båda spelen skulle ge upp med Destiny 2 ganska snabbt, men så fel jag hade. Destiny 2 släpptes 2017 och nu snart fyra år senare fortsätter spelet att få sina enorma expansioner med nya story, nya vapen och helt enkelt en massa nytt precis som vi vill ha det i ett spel som Destiny 2.

Beyond Light som är expansionen för 2020 har varit en rejäl bökig resa där vi har en expansion som försenats och där allt kanske inte riktigt gick som planerat men där resultatet helt klart blev bättre än väntat.

Destiny 2: Beyond light gameplay

I Beyond Light får vi en ny planet som heter Europa och här vi en hel del områden att utforska men samtidigt en ny intressant och välskriven story. en trevlig nyhet är att Variks från första Destiny är tillbaka denna gången och det är mer eller mindre han som ligger i fokus denna gången med själva storyn i Beyond Light.

Ännu en gång har vi en ny bad-guy vid namn Eramis som vi hört om tidigare och kanske den som varit den mest brutala hittills och vill verkligen ställa till det. Motivet till att hon är på sitt dåliga humör förstår man på ett sätt men samtidigt undrar man när man bara kan släppa det och acceptera läget, tydligen inte Eramis.

Men förutom en ny planet samt lite nya som gamla karaktärer så får vi mycket mer än så. Varje klass kommer nu få en ny subklass som bygger på det nya elementet Stasis som mer eller mindre har med is och snö att göra. Just tillskottet med ny subklass gör att spelet känns annorlunda och det går verkligen att skapa bra kombos med fler spelare om man har behovet och vill underlätta det för sig.

Destiny 2: Beyond Light

Vi har denna gången även en ny raid att kämpa oss igenom, inget som jag tyvärr la någon tid på denna gången men jag skulle gissa att precis som alla andra raid i Destiny 2 så finns det en del pussel att ta sig igenom samtidigt som en massa fiender.

Vi har även nya vapen, ny utrustning, nya områden att utforska, nya sidouppdrag och patrols. Det finns mycket nytt precis som man väntat sig med en expansion till Destiny 2, dock så kan jag säga redan nu att storyuppdragen är få, det är en relativt kort story men en helt klart välskriven sådan. Full med action, intressant story som man verkligen vill se vart det leder till och det ser ut att finnas en och annan överraskning att se fram emot framöver, detta är helt klart inte slutet på Destiny 2.

RECENSION ÖVERBLICK
Grafik
8
Ljud
8
Story
8
Multiplayer
6
Tidigare artikelTest: QNAP TS-431X3-4G
Nästa artikelSuper Nintendo World har äntligen fått ett datum
recension-destiny-2-beyond-lightDestiny 2: Beyond Light är helt klart ett måste om man har gillat Destiny 2 fram till denna expansionen. Beyond Light bjuder på en intressant story men definitivt ett tillägg i ett redan bra spel med ny planet, nya vapen och ny subklass som lyfter spelet på nytt.

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn