Ett av det mest försenade spelet har tillslut släppts, frågan är dock om det har varit värt väntan?

Första gången som Dead Island 2 faktiskt bekräftades skulle bli av var 2014 och då var det studion Yager som tog sig an projektet, detta blev dock inte långvarigt och förseningarna var ett faktum, flera olika studios försökte sig på uppdraget och det tog alltså nästan 10 år för spelet att bli färdigt.

Tillslut blev det Dambuster Studios som stod för utvecklingen av Dead Island 2 där man valt att lägga all fokus på att vi ska hålla oss i Los Angeles och mängdes med zombies. Jag ska vara ärlig och säga att jag inte spelat dom tidigare Dead Island-spelen, men fick till mig att det går alldeles utmärkt att börja med Dead Island 2 vilket jag även gjorde.

Redan i menyn eller första scenen i spelet märker jag att detta inte är ett blodigt allvarligt spel, blodigt är det men det är enormt mycket humor och satir inblandat här. Det som utvecklarna dock gör bra här är att det är hårfint mellan allvaret, satiret och parodin i spelet, det blir lite fnissigt ibland men för det mesta kanske det bara bli lite för mycket.

Dead Island 2

Det jag fastnar mest för är den vackra miljön som vi ändå befinner oss i, ett smart val att vi rör oss runt i Bel-Air området, mycket grönt, fina hus, stora hus och ett område som man kanske annars inte rör sig i men känner igen från både filmer och tv-serier.

När vi rör oss i Dead Island 2 så är det typ en öppen värld, men ändå ganska begränsad, finns en hel del sidouppdrag som inte är ett måste men som oftast har en intressant liten story, hela världen är uppdelad i olika nivåer som är Beverly Hills, Ocean Avenue och Santa Monica. Sen har vi också kloaker och stora byggnader att utforska, ju längre in i storyn och områden vi kommer desto mer blir fienderna tåliga men även bättre belöningar i form av vapen och craftingmaterial.

Innan jag börjar mitt storygame så får jag välja en karaktär och det är bland sex förbestämda som man får välja mellan, alla är unika på sitt sätt och kan vara bra att ha lite koll sin spelstil och anpassa karaktären efter detta.

Dead Island 2 är inte helt oväntat ett zombiespel, zombies överallt i olika storlekar och olika snabba, men det är zombies vi slåss mot, endast och det blir snabbt enformigt. Utvecklarna har försökt få till det med kombinationer av vapen, andra animeringar m.m. men det gör fortfarande spelet enformigt och det dröjer inte många timmar innan jag börjar få det tråkigt, det är så få spelmekaniker och storyn finns där till och från.

Dead Island 2

Det jag ska ge utvecklarna med Dead Island 2 som man tycker borde vara en självklarhet men som ofta brister är hur välpolerat Dead Island 2 faktiskt är. Jag var inte med om några kraschar och ännu mindre buggar i spelet, med tanke på hur mycket zombies och rörande karaktärer spelet består utav så hade jag inga som helst problem. Mitt exemplar var till Playstation 5 som spelet fungerade alldeles utmärkt på.

Dead Island 2 har några få spelmekaniker men dom är få och första känslan jag får av dessa spelmekaniker är att dom är väldigt simpla och förmodligen sådant som togs fram redan 2014, utvecklarna ha valt helt enkelt att hålla spelet relativ simpelt med sina mekaniker vilket gör det enformigt och inte lika underhållande hela vägen.

Jag kan inte säga att Dead Island 2 är ett dåligt spel, men för mig håller det inte hela vägen, jag tröttnar snabbt, det blir enformigt och jag tappar snabbt intresset för både karaktärerna och storyn, men har man saknat ett zombieslaktspel så är detta helt klart ett alternativ.

RECENSION ÖVERBLICK
Grafik
8
Ljud
8
Miljö
7
Story
6
Tidigare artikelSamsung har släpps 2023-modellerna av TV
Nästa artikelDiablo IV får en ny beta om några veckor
recension-dead-island-2Jag kan inte säga att Dead Island 2 är ett dåligt spel, men för mig håller det inte hela vägen, jag tröttnar snabbt, det blir enformigt och jag tappar snabbt intresset för både karaktärerna och storyn, men har man saknat ett zombieslaktspel så är detta helt klart ett alternativ.

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn