Uppföljaren är här, det är dags att ännu en gång ta över världen på sitt sätt, men man är inte ensam och hur långt är man redo att gå?

Första Evil Genius spelade jag aldrig men känner heller inte att behöver det för att spela denna uppföljaren. Man tar sig an rollen som superskurken och då får man till en början välja mellan några olika skurkar, man får alltså inte skapa sin egna från grunden tyvärr.

När man valt vilken superskurk man ska spela så, då börjar spelet. Vi får välja en av tre öar att bygga på, detta är den ö som helt enkelt kommer bli vår bas som är uppdelad på olika våningar.

Eftersom jag aldrig spelat första spelet så har jag inte mycket att jämföra med men det jag snabbt märker är att det är mycket humor i spelet, precis som det ska vara i ett spel som Evil Genius 2. Vi ska bygga upp vår bas för att ta över världen, vi har olika verktyg att jobba oss till såsom domedagsvapen, fällor och tortyr för fångar vi lyckas fånga för att pressa dom på viktig information.

Evil Genius 2: World Domination

Det finns flera intressanta mekaniker i Evil Genius 2 där vi kan testa lite olika strategier, kan till exempel bygga ett kasino för att lura turister som besöker vår ö på pengar, men det viktigaste kanske är att skicka ut sina agenter till andra länder på vår planet för att infiltrera och helt enkelt roffa åt sig guldet, guldet behövs för att utöka sina bas med nya rum, ny utrustning och nå nya nivåer.

Evil Genius 2 har enligt mig en viktig tutorial man ska ta sig igenom, främst för att veta vad man behöver tänka på utöver att få in så mycket guld som möjligt, arbetarna man har som påminner mycket om Minions gör allt bara roligare och man är inte precis snäll mot dessa stackars arbetare, samtidigt så är man ju en skurk på toppnivå.

Evil Genius 2: World Domination

Jag är glad när det kommer spel som Evil Genius 2, det släpps alldeles för få strategi-spel som Evil Genius 2 och kanske inte så konstigt då intresset hos spelarna försvinner alldeles för snabbt. Tyvärr är det lite så även denna gången, Evil Genius 2 är väldigt kul och intressant första timmarna men man tröttnar snabbt, mid-game är långt ifrån intressant eller något man ens orkar ta sig igenom ibland.

Det som skulle behöva förbättras i spelet är helt klart spelets användargränssnitt som enligt mig är långt ifrån godkänt, det är till en början otydligt men sen blir det även alldeles för många klick på sånt man måste göra mycket. Jag hade velat se flera skurkar och fler öar än dom som följer med, det är ändå mycket det spelet baseras på och ändå får vi bara välja mellan tre öar.

Evil Genius 2: World Domination

Grafiskt så är Evil Genius 2 helt klart bra, det är detaljer och det märks tydligt att detta är ett nytt modernt strategispel, detaljerat men inte mycket man kan ändra på i rummen utöver det som man väljer att bygga där. Dock är nästan allt ljud i spelet bara irriterade, speciellt när man hör dessa om och om och om igen. När man blir attackerad av en annan skurk med deras spioner så ska det gå larm och det ska skrikas mer eller mindre att vi har obehörig person i byggnaden.

Jag gillar Evil Genius 2, främst för sin humor och hur snabbt man kommer in i det. Det tråkiga är att man tröttnar snabbt, för efter mid-game händer det inte särskilt mycket nytt tyvärr och mycket repeteras om man inte bara väljer att samla på sig så mycket guld som möjligt och kort och gott, ta över världen.

Är man sugen på ge Evil Genius 2: World Domination så rekommenderar vi helt klart att ta sig en titt hos DLCompare för att få spelet till bästa pris.

RECENSION ÖVERBLICK
Grafik
6
Ljud
5
Story
4
Miljö
5
Tidigare artikelÄntligen lite gameplay från Age of Empires IV
Nästa artikelSony planerar att släppa flera av sina spel på mobil
recension-evil-genius-2-world-dominationEvil Genius 2: World Domination är ett spännande upplägg, en uppföljare som många väntat på men som även drar till sig nya spelare. Tyvärr så faller det att man tröttnar tillslut och det blir ett spel man glömmer av.

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn