Då är det dags igen, nytt år betyder nytt Call of Duty och denna gången är det Black ops uppföljare, när räcker det?

Det har mer eller mindre blivit tradition att vi får ett nytt Call of Duty under hösten och de brukar presenteras under sommaren och så även i år. Black Ops kommer till liv igen för tredje gången och dom två första var faktiskt bra så förväntningar var relativt höga denna gången.

Även denna gången finns det ett kampanjläge samt ett multiplayer-läge där de sistnämnda är de som dom flesta lägger mest tid på och ärligt talat så startade vi multiplayer först för att se vilka nyheter vi har att se fram emot.

Multiplayer har vi lagt mest tid på denna gången och tyvärr är vi inte särskilt imponerande där det brister på en hel del faktiskt.

Det första vi märkte var hur buggigt det var första dagarna med att hitta ett game att spela överhuvudtaget och att den lite då och då koppla ifrån, man blir utslängd från sitt game m.m. Kanske hade vi bara rena oturen men vi såg andra som streama samt laddat upp på youtube med samma problem.

cod-black-ops-3-4

När vi väl lyckats komma in i ett game så var det ljudet, ljudet har varit hemskt i tidigare CoD men det ser inte ut att bli bättre och ärligt talat så är vi antingen bortskämda med bra ljud när det kommer till t.ex vapen och fotstegen eller så har Activision och deras studios inte lärt sig av sina misstag.

Vapnen är rent av katastrof och när fotstegen överröstar allt annat i spelet så blir det rent av kaos, detta var dock något som utvecklarna åtgärdade rätt så snabbt och sänkte volymen på just fotstegen, men vapnen låter fortfarande lika dåligt sedan dag ett.

Grafiken är faktiskt bra och 60 FPS är ett måste när det kommer till CoD. Miljöerna varierar rätt så stort samt att detaljer både när de kommer till vapen och t.ex växter är av hög kvalitet och är något som Treyarch gjort riktigt snyggt. För PC-användarna kan spelet vara lite krävande kanske om man skruvat upp grafiken och i spel som Black Ops 3 är det ytterst viktigt att det flyter på hela tiden och inte laggar till med tanke på de höga tempot man har igenom varje omgång.

cod-black-ops-3-2

En annan nyhet som vi får vara med om denna gången är alla möjligheter man kan göra om sina vapen med, man har nu gått ner i detalj att man t.ex kan ändra färg och form på dom olika sikten om man t.ex inte enbart vill ha en röd punkt. Nu har vi även äntligen möjligheten att måla om våra vapen i våra egna favoritfärger eller ta del av någon annans konst på vapnet som finns uppladdat för dom som vill ha det istället.

Det finns många andra mindre detaljer som förbättrats när det kommer till multiplayer samt några fåtal nya spellägen som påminner mycket om andra förutom en där man har i uppdrag att antingen beskydda sin robot genom att få bort fienderna och att den når sitt mål eller tvärtom.

cod-black-ops-3-1

När det kommer till Storyn så är det som vanligt ingen lång sådan men för en gång skull är det en bra sådan och en riktigt bra sådan. Det är nog första gången som vi inte vill att en story i CoD-serien ska ta slut och håller tummarna om att slutet ska vara tecken på en ny fortsättning. Spellängden på denna story är lång, kanske inte så lång som många vill ha det men är man van vid Call of Duty så vet man att deras storys brukar vara rätt korta men inte denna gången då vi har ett antal timmar att njuta av.

I mina ögon har jag väldigt svårt att tycka om detta Call of Duty men jag har egentligen aldrig gjort det och varje år så hoppas man på en förbättring som aldrig verkar bli av och vi får dra oss med samma spel fast med ett snyggare skal och lite nya vapen.

cod-black-ops-3-betyg

Omdöme

Jag har väldigt svårt att ge Black Ops 3 ett betyg tyvärr då bristerna fortfarande är såpass många och ser inte mycket underhåll i spelet när det kommer till multiplayer delen.

Som tur är så var story-läget betydligt mycket bättre denna gången med både bra manus och bra story som man första gången på länge vill fortsätta spela för att se vad som egentligen kommer att hända.

Bra-stämpel blir det men en svag sådan då Call of Duty inte kommer med något nytt utan mer framtid med nya vapen och ett nytt skal, men känslan är fortfarande lika tråkig och ljudet i spelet är rent av katastrof precis som dom senaste 3-4 åren.

[column size=one_half position=first ]Fördelar

  • Flyter på bra
  • Fullt av action
  • Grafiken

[/column][column size=one_half position=last ]Nackdelar

  • Ljudet
  • Vapnen
  • Vart är nytänket?
  • Samma gamla vanliga

[/column]

Tidigare artikelNyhet: iPhone-skal från Oneplus?
Nästa artikelNyhet: Nokia Ozo går nu att förhandsboka

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn