Istället för att gå framåt går vi tillbaka några steg för att se hur hela historien med Batman starta och även se batman som en ”rookie”, men hur länge ska vi gilla batman egentligen?

Först fick vi ta del av Arkham Asylum där vi under hela spelets gång fick kämpa innanför väggarna av ett mental sjukhus, sedan var det Arkham City där allting växte till sig och man hade en hel stad att röra sig på samt bekämpa alla dom som är emot en. Denna gången är det Warner Games som står för spelet och inte Rocksteady som gjort dom två tidigare spelen, en övergång som utvecklarna har gjort riktigt snyggt. Många allra minst jag var rädd att när man bytt utvecklare att även spelet skulle bli något helt nytt, men icke.

batman_arkham_origins-2

I Arkham Origins får vi röra oss minst lika fritt som i Arkham City fast denna gången ligger det mer fokus på storyn och hur Batman i sina ”yngre” dagar bekämpade sina fiender. Av någon anledning så har alla i denna staden stort hat mot Batman, t.om poliskåren och Gordon som man i slutändan blir så god vän med. har något emot Batman som man med tiden får reda på.

I början av spelet så går man igenom sex olika bossar som är ute efter Batman där de finns några man känner igen såsom bland annat Bane, men redan där faller snabbt och hela spelet går ut på att få ner dessa bossar och överleva allt annat under vägens gång. Den ansvarige till en början för dessa sex är Black mask som ersätts av en annan känd karaktär längre fram.  Av dessa sex bossar så nämns inte Joker som överraskar och är ”hjärnan” bakom allt. De är här hela äventyret med Joker börjar och man får reda på en hel del detaljer om varför just detta hat mot Batman.

Handlingen kan bli väldigt intensiv men det finns precis som tidigare även en hel del sidouppdrag man kan ta del av vilket inte gör spelet så linjärt, men detta är något vi även känner igen från Arkham City så ingen större nyhet egentligen.

Det finns en del mordgåtor som man ska lösa, något som blir relativt enkelt med hjälp av all teknik som Batman har. Ett bra exempel är att man kan med hjälp av L- och R-spak kan spola fram och tillbaka om hur hela scenen gick till och genom detta får man en hel del svar som då leder ett steg närmare till mördaren och en ny boss.

batman_arkham_origins-3

När det gäller grafiken hos Batman så ser man ingen större förbättring än från dom två tidigare spelen, roligt att påpeka är att enligt mig så är spelet betydligt snyggare och bättre ”ingame” än vad filmfrekvenserna är vilket kanske säger en hel del och något man inte är van vid.

Mycket känner vi igen från Arkham City och så även rösterna då man försöker få de ”mörka” tillgjorda rösterna som vi känner igen från dom senaste Batman-filmerna, enligt mig väldigt onödigt och bara helt enkelt komiskt.

Stridssystemen i Batman Arkham Origins är den lik sedan tidigare fast att man har gjort mindre finjusteringar och fått till en del förbättringar. När det gäller vanliga strider med ”mini-gangsters” på gatorna är det inte någon större skillnad än dom två tidigare spelen.

Något som Warner valt att lägga till i denna delen är multiplayer som många saknade i dom tidigare spelen, ett spelläge är bland annat att Banes gäng möter Jokers gäng sen är det bara att börja slåss och dö så få gånger som möjligt. Det lilla man har testat så borde man skippat den delen och istället koncentrerat sig på den öppna världen och sidouppdragen.

batman_arkham_origins-4

Omdöme

Sammanfattningsvis så måste jag säga att man inte är särskilt imponerad över Batman: Arkham Origins och har man spelat dom två tidigare spelen så är det inte mycket som är nytt. Arkham Origins är i stort sett en kopia av Arkham City där handlingen har förändrats och man istället har gått bakåt i tiden.

När milstolpen från dom tidigare spelen redan var såpass högt så hade Warner Games ett tufft jobb framför sig och det dom gjorde i stort sett var att behålla samma kvalitet som tidigare, varken bättre eller sämre. Tyvärr känns det som att vi sett nästan exakt detta spelet tidigare fast med en annan handling.

Låt oss nu bara hoppas på att detta blir sista Batman vi får se precis som filmerna och att ifall det blir fler att en helt ny serie börjar byggas upp istället.

Tidigare artikelVideo: Dead Rising 3 Trailern har kommit
Nästa artikelNyhet: Nintendo släpper album med 8-bit musik

1 kommentar

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn