Äntligen har ett överlevnadsspel lämnat sin Early Access, men hur bra blev det egentligen?

Early Access spel har blivit allt vanligare och Ark: Survival Evolved var ett av dessa i väldigt tidigt skede och som vi ärligt talat aldrig trodde skulle kunna lämna detta stadiet men som faktiskt gjorde detta men hur bra blev det i slutändan?

Något som jag personligen aldrig tyckt om med Ark: Survival Evolved även i early access-stadiet är menyerna och designen på dessa menyer där jag tycker att färger samt fonten som man valt inte alls passar in men det är bara en liten del av ett såpass stort spel som Ark.

När vi väl ska börja spela på redaktionen sen så är det tyvärr inte så lätt som vi hade hoppats, eftersom det har släppts DLC så spelar oftast många med detta då vi självklart vill ha så mycket material som möjligt i en öppen värld men även den helt nya kartan Ragnarok, men tyvärr så installeras inte detta utan man måste göra detta separat och som vanligt så har Steam aldrig varit särskilt bra med DLC och moddar vilket även gäller Ark: Survival Evolved.

Det tog sin tid innan vi lyckades komma in på en server och börja detta äventyr och det spelade ingen roll om vi startade en egen server eller om vi försöka gå in på en redan befintlig. Sen när vi väl var inne så var det en hel del lagg i spelet som vi hade hoppats att vi skulle sakna helt med tanke på hur länge Ark: Survival Evolved varit early access.

Ark: Survival Evolved är ett spel som egentligen inte har något slut utan det är något som kan föregå i all oändlighet känns det som men detta kan man välja att göra själv eller tillsammans med andar spelare och med tanke på allt extra material som släpps till spelet med stora DLC-paket så blir det inte bara nya världar utan även ny utrustning, nya fiender helt enkelt massa nytt.

Det känns som att grafiken sedan early access inte har fått sig särskilt mycket lyft förutom att spelet har fått sig en rejäl optimering vilket ger stabilare FPS och en bättre upplevelse med tanke på hur stora världar vi har att röra oss på. Dinosaurierna är detaljerade men vi får känslan av att variationen inte är allt för stor och vi får se samma design på dessa djur om och om igen.

Men även om grafiken inte har fått sig något lyft så ser det fortfarande väldigt bra ut, många detaljer finns där och vi får en stadig fps även vid maxade inställningar och mycket rörelse i bild.

Ljud är en annan punkt som inte har fått särskilt mycket lyft sedan early access förutom att för varje uppdatering har allt mer ljud för detaljer lagts till allt från att hugga olika trä till att attackera olika dinosaurier, allt för att skapa helheten i denna upplevelse.

Vi var skeptiska till Ark: Survival Evolved när allt strul började med att skapa eller gå med en server men när vi väl kom igång och började spela så var det underhållande men det som gjorde att vi inte slita oss ifrån Ark var egentligen allt utforskande och hur vi upptäckte nya områden samt nya dinosaurier eller fiender.

Omdöme

Det är inte allt för ofta som vi spelar spel som egentligen inte har något slut om det inte är ett MMO men Ark: Survival Evolved har tagit denna genren till en helt annan nivå och det ska bli intressant och följa hur Ark utvecklas med åren med större kartor samt ännu fler spelare. Frågan vi ställer oss är om vi nånsin kommer få se ett Ark 2 eller om studion väljer att jobba på ett helt nytt spel med nya världar, vi får helt enkelt vänta och se i framtiden.

Ark: Survival Evolved är ett perfekt spel om man (såklart) älskar dinosaurier stora som små men även om man vill ha en utmaning att överleva då man måste tänka på att hålla sin hälsa uppe med bland annat mat och vatten.

Ett spel som inte har något slut är alltid ett spel som ger valuta för pengarna och ett spel som ger svar på detta är helt klart Ark: Survival Evolved. Fördel att detta spel även finns till konsol som annars är ganska ovanligt för överlevnadsspel men nu kan man luta sig tillbaka i soffan och kämpa med överlevnad.

[wp-review id=”27494″]

Tidigare artikelRecension: Destiny 2
Nästa artikelSonos visar upp ny högtalare med stöd för Alexa

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn