Qualcomm tar inte bara fram chip för flaggskeppen utan har även nyheter för telefoner i mellanklassen, såsom Snapdragon 7s Gen 2.

Qualcomm har lite nyheter att visa upp och denna gången i form av Snapdragon 7s Gen 2. Detta är ett chip som bygger på 4nm-tekniken men ska till prestandan imponera på sitt sätt, dock är detta den minst kraftfulla chippet i 7-serien men det är nog medvetet.

Snapdragon 7s Gen 2 kommer att ha fyra prestanda-kärnor i CPU på 2,4 GHz och fyra stycken effektiva-kärnor på 1,9 GHz. GPU är Adreno som nu stödjer FHD+ upplösningen och detta upp till hela 144 Hz. Detta chip kommer dessutom ha stöd för LPDDR5-minne upp till 3200 MHz samt USB-C 3.1 för snabb överföring.

Bildprocessorn är minst lika viktig och här har vi Spectra ISP som nu ha stöd för upp till 200MP sensorer och videoinspelning i 4K på 30FPS.

Exakt vilka telefoner som kommer få Snapdragon 7s Gen 2 återstår att se, men det brukar inte dröja länge innan tillverkarna visar upp sina telefoner efter att Qualcomm gjort sin presentation av ett nytt chip.

Källaqualcomm
Tidigare artikelWizardry får sig en liten remake
Nästa artikelAsus släpper en ny version ROG Ally

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn