WordPress.com får öppen källkod och även en egen applikation till användarens dator.

WordPress.com får sin största uppdatering någonsin. Nu har man skrivit om koden helt och hållet till WordPress.com, här följer de största förändringarna.

– Nu är WordPress.com helt separerat från själva WordPress kärnan, WordPress.com är nu ett administratörs gränssnitt som pratar med WordPress källan precis som vilket annat tredjeparts gränssnitt, det använder sig av ett såkallat REST API för att hämta dina inlägg, publicera nya inlägg och ladda upp foton.

– Istället för att använda sig av PHP och MySQL så har utvecklarna byggt om allt genom att använda JavaScript och API anrop, vilket innebär att när du besöker en WordPress sida så kommer servern att distribuera en fullt fungerande WordPress klient som till stor del körs i din webbläsare.

– Det är nu en ”Single Page Application” som i praktiken innebär att du kommer att få väldigt kort fördröjning när du interagerar med gränssnittet, det sägs fungera väldigt mycket bättre på telefoner och tablets också.

– Slutligen så är allting öppen källkod på GitHub, du kan titta på koden, modifiera den i oändlighet så länge du kompilerar den med GNU General Public License Version 2.
Wordpress.com teamet har även tagit fram en Mac App för att administrera din WordPress.com applikation, där du kan få notifikationer och många andra godsaker. Windows och Linux programvara är på väg också.

WordPress som lanserades 2003 och är utan tvekan den största plattformen som används för att skapa hemsidor, var fjärde webbplats kör med WordPress där största anledningen varit alla tillägg och möjligheter som skapats med hjälp av just WordPress.

Källa: TechCrunch

Tidigare artikelNyhet: LG bekräftar att V10 kommer till Sverige
Nästa artikelNyhet: Årets julklapp 2015 utsedd

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn