Scirocco har nu fått sig en ny modell som ska hamna mellan GTI och R-modellen. Man kan kort och gott säga att denna GTS är en lite upphottad GTI som inte många skulle klaga över.

Scirocco som kanske inte är allt för populär i Sverige men finns på vägarna och när man väl ser den så sticker den ut. VW fortsätter att överraska med nya bilmodeller och denna gången är det just Scirocco som ska få sig en liten uppgradering från GTI och blir nu en till modell vid namn GTS.

Vi hittar fortfarande en turbomatad fyra 2.0 liter som denna gången ger 220 hästar och ska klara av 0-100 på cirka 6.5 sekunder med den manuella lådan. Vill man inte ha manuell så finns de som vanligt DSG6 att välja till som kanske gör sitt jobb lite bättre än manuell.

Utvändigt är det R-paketet som gäller med en sportigare look där stötfångaren får ny form samt en hel del svarta detaljer på bilen såsom grill, backspegelskåpor samt helt nya sidokjolar och ny takspoiler. Röda bromsok är nästan ett måste när det kommer till just dessa modeller och allt detta lyfts upp med 18 tums fälgar.

Tyvärr finns de varken datum eller pris på Scirocco GTS ännu men vi ska få se och höra mer om bilen på Shanghai Auto Show.

 

Tidigare artikelNyhet: Lite nya bilder på LG G4 från LG
Nästa artikelNyhet: Jawbone Up2 och Up4 kommer i sommar

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn