Ubuntus räknare har slagit noll och de har nu presenterat Ubuntu för tablets.

Ubuntu har sedan tidigare sagt att deras mobila version av operativsystemet kommer den 21 februari. De har under det senaste dygnet haft en nedräkning på deras sida som har lätt till HTC:s event. Detta har gjort att folk trott att Canonical (som utvecklar Ubuntu) hade planerat att lansera en Ubuntu tablet tillsammans med HTC.

Men nu har de lanserat deras tablet-format av Ubuntu. Från filmen nedan så verkar Ubuntu för tablets riktigt trevligt. Det använder multiwindow på ett sätt som, enligt filmen, ser bra ut. Likt mobilversionen så använder OS:et inga knappar utan baseras enbart på gester.
Vänstersidan gör appar och program tillgängliga. Nederkanten ger mer information och funktion till den aktuella appen. Högersidan ger tillgång till multitasking, och mobilappar. Överkanten ger tillgång till sociala medier.

Här kommer filmen som visar upp operativsystemet.

Tabletversionen kommer släppas samtidigt som mobilversionen den 21 februari. Den kommer gå att installera på Nexus tablets (Nexus 7 och Nexus 10). Här kommer Ubuntu upp på torsdag.

Vi har tyvärr inte tillgång till någon Nexus tablet, men vi kommer installera Ubuntu på en galaxy Nexus för att testa det. Mer om den upplevelsen kommer senare.

Tidigare artikelNyhet: MSI skapar moderkort för gamers
Nästa artikelNyhet: Geforce presenterar kraftfullaste grafikkortet genom tiderna

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn