Twitter har varit i lite blåsväder den senaste tiden med deras nya policy som stoppar utvecklare av tredjepartsappar att ha fler än hundratusen användare.

Denna policy har fått flera annars populära tredjepartsappar som Tweetlanes att gå in i väggen och upphöra med utvecklingen. Den senaste appen att gå under på grund av den nya policyn är den relativt gamla twitterklienten Tweetdeck som har varit under twitters ägo sedan mitten av 2011.

I ett blogginlägg på tweetdecks hemsida har man berättat att man kommer stoppa utvecklingen av appen både för Android, iOS och AIR versionen av programmet i maj. Istället kommer man att satsa på att ha en bra hemsida samt en Google Chrome applikation.

Enligt Tweetdeck så är detta på grund av att deras användare har gått till att använda Tweetdeck på¨datorn och Twitters officiella app på mobilen, men en annan troligen bidragande faktor borde vara att Twitters nya policy hindrar Tweetdeck från att ha fler än 100 000 användare samt att Twitter vill att man ska använda deras officiella app.

En av anledningarna till att Twitter vill att man ska använda deras officiella app tros vara att man ska kunna tjäna mer pengar på annonser och sponsrade tweets. Men från början var det tredjepartsapparna som gjorde att Twitter blev så stort som det faktiskt blev och det är detta som gör att folk känner sig så lurade av Twitter nu.

Källa: Tweetdeck

Tidigare artikelRykte: ”iWatch innan årets slut”
Nästa artikelRykte: Samsung Galaxy S4 design läckt?

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn