Seat har ännu inte släppt någon typ av crossover och nu har dom för första gången visat upp lite konceptbilder på vad som kan bli deras första SUV, 20v20 concept är namnet.

Seat ser inte ut att klara av hur allt fler och fler konkurrenter visar upp nya och uppdaterade versioner av crossovers. Det har tidigare varit känt att Seat jobbar på en crossover men vi inte har fått se eller höra särskilt mycket förrän nu.

20V20 heter konceptet just nu men vi kan nog tänka oss att namnet ändras när det blir aktuellt för produktion. Målet är att 20V20 ska hamna i samma klass som Audi Q5 och VW Tiguan som är en mellanstor jeep och mäter sig cirka 4.66m i längden och 22.8 cm i markfrigång enligt Seat.

Exakt vilka motorer det kommer att handla om är ännu oklart men Seat har sagt att bensin, diesel samt hybrid varianter kommer att vara aktuellt där samtliga kommer utrustas med DSG-låda samt elektronisk fyrhjulsdrift. När och mo vi får se denna crossover bli verklighet är osäkert men vi skulle gissa på att det inte är långt borta då Seat ligger lite efter på den delen och vill nu börja komma ikapp och slåss bland sina konkurrenter.

Tidigare artikelRecension: Helldivers
Nästa artikelRecension: Evolve

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn