Nu är den här, med 3G, böjd SuperAMOLED och utbytbart band. Gear S är nästa steg i Samsungs smartwatch serie.

Samsung smygstartar deras IFA-besök med att lansera den nya klockan Gear S, detta i samband med att LG lanserar deras nya, runda, klocka G Watch R. Vad är det då som gör Gear S unik? Den har 3G vilket gör att man kan ha större nytta av den utan mobilen i fickan jämfört med alla andra smartwatches. Notiser från exempelvis Facebook kan trilla ner i klockan direkt, Navigering med ”streamade” kartor fungerar och allt kan besvaras med S Voice (eller det inbyggda tangentbordet).

Skärmen på 2″ är en böjd SuperAMOLED med upplösningen 360 x 480 och precis som de tidigare klockorna i Gear-serien så har även Gear S en fyrkantig skärm. Armlänken är utbytbar vilket gör att användaren kan anpassa färger och material lite mer som hen vill.

gear-s-2

För den träningsinriktade så är Gear S packad med sensorer som hjälper användaren genom dagen och datan visas upp i en bantad version av S Health direkt i klockan. Naturligtvis kan den synka all data med telefonen och Samsung var noga med att poängtera existensen av de 1000 appar som finns för deras klockor nu, inte dåligt med tanke på att Samsung inte använder sig av Android Wear, som får ses som standard OS:et inom Android smartwatches.

Klockan kommer säljas via operatörer och via Samsung direkt i oktober, däremot har de inte gått ut med något direkt pris ännu.

Tidigare artikelRykte: Apple jobbar på en tunnare Macbook
Nästa artikelNyhet: LG lanserar G Watch R

2 kommentarer

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn