Google har självklart uppgraderat sin Cardboard som förutom storleksmässigt är större även har stöd för iOS nu, men Google hade mer än så att visa.

Förra året fick alla ta del av Cardboard som var Googles svar på VR-headset, nu har denna uppgraderats som bland annat har stöd för telefoner upp till 6 tum men den största nyheten denna gången var nog att det nu även har stöd för iOS så nu kan alla iPhone-användare dra nytta av Cardboard.

Men Google tar detta med VR ett steg längre denna gången och då är det inte bara hårdvara som gäller utan mjukvaran får sig ett stort lyft där man nu introducerar en tjänst som heter Jump.

Jump – Ett nytt system gör det lätt att producera och fota bilder samt videos som kan användas i VR-miljöer. men att kunna dra nytta av Jump är en lite större process som består av tre delar

  1. Camera rig
  2. Assembler
  3. Player

Camera rig är en kamera rig som gör det möjligt att montera kameror i 360° och detta har Google tagit fram en rigg tillsammans med GoPro som kan ta alla bilder samt spela in videos för just VR-ändamål. För att kunna pussla ihop alla dessa bilder använder man sig av Assembler som är mjukvaran och som gör att alla bilderna gör det möjligt till att bli en VR-upplevelse.

Assembler är inget som Google tagit fram på ett år utan är algoritmer som man jobbar med en längre tid och är alltså nu redo att släppa det för alla som vill göra det möjligt att skapa VR-miljöer.

Player är sedan plattformen som gör det möjligt att spela upp detta och inte helt oväntat är det Youtube som gäller för detta.

Så det ända man behöver införskaffa sig nu är ett Cardboard och invänta allt som Jump kommer ha att erbjuda till sommaren då man väntas släppa allt detta.

GoPro riggen som kommer ha 16 kameror ska finnas tillgänglig till sommaren men om några priser eller annat är ännu okänt.

I viden nedan är inspelad med GoPro’s rigg där ni kan styra runt bilden hela 360° med knapparna WASD.

Tidigare artikelNyhet: Google Maps får en förbättrad offline-läge
Nästa artikelNyhet: Project Brillo en del av Internet of Things

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn