Microsoft har avslutat sin presskonferens och vi fick ta del av lite nyheter samt överraskningar.

Microsoft var först ut med en presskonferens på årets Gamescom och vi fick ta del av en hel del nyheter. En av nyheterna som vi ser som liten besvikelse är att Rise of the Tomb Raider kommer bli Xbox One exklusivt, men denna exklusivitet blir bara under en viss tid. Spelet väntas släppas under 2015 och vi ska vänta oss en hel del nyheter enligt utvecklarna själva.

Indie-spel är något som man satsar en hel del på till Xbox One och även denna gången bekräftades det en del nya spel som vi har att se fram emot. Smite och  Goat simulator är bara två av väldigt många titlar att se fram emot, trailern nedan visar några av de vi kan få se i framtiden.

 

Fable Legends var ett annat spel som det ännu en gång bekräftats att en multiplayer beta kommer dra igång den 16 oktober och för att få chansen att ta del av denna betan måste man registrera sig på fablelegends.com/.

Det bekräftades även tre olika Xbox One bundle paket där FIFA 15 var en av dom som vi kände till sedan tidigare. På Gamescom bekräftades även ett bundle för Call of Duty: Advanced Warfare där den största nyheten här var att konsolen blir utrustad med 1TB hårddisk istället för 500GB,  Sunset Overdrive-bundle som får den omtalade vita färgen på konsolen. Alla tre paketen går att förhandsboka redan idag.

_1238804_650x Screen_Shot_2014-08-12_at_9.10.42_AM.0.0_cinema_960.0

 

Evolve som försenats till 2015 bekräftade även att man kommer ha en öppen beta av spelet i januari och just exklusivt bara på Xbox One. Evolve kommer att släppas den 10:e februari som det ser ut idag. Man passade även på att släppa en ny trailer för att vilken action man har att se fram emot.

 

 

När det kommer till Halo som är Microsoft stora satsning för Xbox One så bekräftades det nu att beta till Halo 5 kommer dra igång 29 december och hålla på fram till 18 januari 2015. I betan kommer det ligga störst fokus på 4vs4 matcher  i spelläget Team Slayer. Man pratade även lite om banorna som ä’r planerade till betan som ska vara små för att få ut så mycket action som möjligt i 60 FPS. Spelet går enligt planerna och väntas släppa till hösten 2015.

Förutom betan till Halo 5 bekräftade Microsoft även en app som dom kallar för ”The Halo Channel” som blir deras nya satsning där vi bland annat får möjligheten till att se live-matcher, bakom kulisserna på deras kommande serie samt mycket annat Halo-relaterat. Appen väntas släppas i samband med Halo: The Master Chief collection.

Microsoft passade även på att utannonsera ett helt nytt spel utvecklat av Frontier Developments och heter ScreamRide. Ett spel som gör det möjligt att bygga sin nöjespark i framtiden men med lite mer brutalitet, bäst gör ni i att se trailern nedan så förstår ni exakt vad vi menar.

 

Vi fick för första gången även ta del av ett ingame-klipp av omtalade Quantum Break som blir ännu ett Xbox One-exklusivt spel. Detta är ett spel som varit svårt att missa och enligt det dom visade på konferensen så ser det riktigt bra ut redan nu, lansering av spelet väntas vara nån gång under 2015.

 

 

Många hade hoppats på eller trott att Microsoft skulle sänka priset på Xbox One men det var inget dom pratade om på presskonferensen, många hade även trott på en bakåtkompatibel konsol men inte heller det blev aktuellt denna gången.

Tidigare artikelVideo: Ännu en ny Hyrule Warriors trailer
Nästa artikelVideo: Kommande spel till Wii U

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn