Bland de populäraste webbläsarna så finns utan tvekan både Chrome, Firefox, Safari och Internet Explorer.

Under de senaste åren så har Internet Explorer ökat lite i användande men enligt ny statistik från den brittiska regeringen så är användningen inte helt stabil. I en blogpost så berättar Edd Sowden en utvecklare på den brittiska regeringssidan gov.uk har tagit fram statistik som visar att antalet Internet Explorer användare sjunker kraftigt under helgen samtidigt som antalet Chrome och Safari användare ökar. Det är inte svårt att dra parallellen att när folk är på jobbet så är de mer eller mindre tvingade att använda Internet Explorer medans man byter till en webbläsare man själv föredrar när man kommer hem och på kvällen.1-week-traffic-govuk-580-90

Det är faktiskt så stor skillnad att under två dagar i veckan (gissa vilka) så är Chrome den mest använda webbläsaren medans Safari kommer på en tredjeplats.
Statistiken ser inte bra ut för Internet Explorer men det verkar inte vara helt kört för Microsofts del eftersom att glappet är mycket mindre mellan Chrome och IE9 än vad det är mellan Safari och IE8, så Microsoft måste ju ha gjort någonting rätt i alla fall.
Man ska dock komma ihåg att den här statistiken endast gäller för gov.uk sidor men det är ändå ett betydande antal användare som det gäller.

Källa: gov.uk

Tidigare artikelNyhet: Angry Birds Toons visas via apparna
Nästa artikelNyhet: Samsung släpper Galaxy S4 teaser

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn