Microsoft har nu ändrat lite bland sina alternativ till lagring på OneDrive och detta efter missbruk när det kommer till obegränsat.

Innan hade man möjligheten att lagra obegränsat på OneDrive men nu meddelar Microsoft i ett blogginlägg att man väljer borta denna möjligheten efter att det har missbrukats genom att användare lagrat hela DVD-samlingar som tagit upp till hela 75 TB lagring vilket är 14 000 gånger mer än genomsnittsanvändaren av OneDrive.

Ändringarna som nu kommer bli är att dom med Office 365 Home-, Personal- och University-abonnemang kommer få tillgång till 1TB lagring.

Utrymmen 100 och 200 GB kommer att försvinna helt och ersättas med 50 GB istället som kommer att kosta 1.99 dollar i månaden. Vill man använde OneDrive gratis får man nöja sig med 5GB istället för 15GB som det var innan.

Men inte nog med de så kommer man kunna lagra mer än ens konto tillåter men endast läsa det då och om man inte köper mer utrymme inom sex till nio månader så kommer den datan att försvinna helt.

Frågan är då vilken anledning man har att välja OneDrive istället för t.ex Google Drive som fortfarande erbjuder 15GB gratis.

Källa: Blog.onedrive.com

Tidigare artikelNyhet: Activision köper upp King för rekordsumma
Nästa artikelTest: Alienware Alpha

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn