Intresset för actionkameror ser ut att ha svalnat och detta rätt så rejält då detta tvingat GoPro att gör sig av med personal.

Enligt sensate rapporten från GoPro så har de visat en väldigt dålig försäljning av sina produkter vilket har gjort att man börjat skära ner på personal tyvärr. Istället för vinst så hade GoPro under fjärde kvartalet en förlust på hela 34,4 miljoner dollar vilket även gjorde att eftermarknaden på aktierna föll med nästan 25% vilket gjort att GoPro fått säga upp 7% av företagets anställda.

Analytiker har sedan en tid tillbaka misstänkt att marknaden för actionkameror kommer bli tuff då man främst inriktar sig på extremsportare, kanske kan GoPro börja tänka om nu och ta in fler i bilen än bara extremsportare.

En annan flopp var tyvärr deras senaste kamera Hero4 Session som hade ett alldeles för högt pris, såpass högt att den knappt sålde och GoPro blev tvungna att sänka priset drastiskt tvä gånger och detta inte långt efter lanseringen.

Vi vet sedan en tid tillbaka att GoPro jobbar på en drönare vid namn Karma och ska kan vara något som får fart på försäljningen av deras produkter igen, men det återstår att se den dagen Karma börjar säljas som sägs bli under 2016.

 

Tidigare artikelRecension: Disney Infinity 3.0 Star Wars: The Force Awakens – Play Set
Nästa artikelNyhet: Växla mellan instagramkonton

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn