Geeksphone har nu börjat sälja den första Firefox OS-telefonen som det var ett enormt intresse för och sålde slut på bara några timmar.

Under gårdagen så började Mozilla sälja sina utvecklartelefoner till sitt kommande operativsystem Firefox OS genom tillverkaren Geeksphone. Och efterfrågan var så stor att man lyckades sälja slut på hela lagret med telefoner på endast några timmar. Tidigare skeppningsdatum var någon gång i Februari men man klarade inte av att hålla det datumet.

Firefox-OS-developer-phones

Geeksphone sålde två olika Firefox OS telefoner. Keon och Peak där Keon är den Orangea och billigaste av de två modellerna och har en 3,5 tumsskärm med HVGA upplösning, 1 GHz Snapdragon S1 processor, 4GB internt lagringsutrymme med plats för SD-kort, 512 MB ram samt en 3 megapixel kamera. Man sålde Keon för $119 dollar ca 790 kr.

Den dyrare vita modellen Peak såldes för $195 dollar ca 1300 kr. Och för det priset får man en 4,3 tums qHD skärm, 1,2 GHz Snapdragon S4 processor, 512 MB ram, 4GB internt lagringsutrymme med plats för SD-kort samt en 8 megapixelkamera plus en 2 megapixelkamera på framsidan för videosamtal.

Enligt Mozilla så kommer den billigare modellen Keon att motsvara de flesta Firefox OS telefoner som ska börja säljas i juni någon gång medans den dyrare modellen Peak är mer framtagen för utvecklare att testa deras nya applikationer på. Geeksphone lovar att man ska försöka få telefonen tillgänglig runt fredag igen och i ett längre perspektiv så kommer man jobba mot att klara av ordrar på upp emot 5000 telefoner per dag.

Firefox OS kommer att lanseras nu under sommaren med 18 olika operatörer som främst satsar på att få ut telefonerna till tillväxtmarknader. Någon gång under nästa år så kommer man troligtvis även att introducera Firefox OS på de större marknaderna i Europa och USA. Enligt VD:n för Movile, den största mobiloperatören i Brasilien, så kommer billiga telefoner som Firefox OS telefonerna vara nyckeln till att komma in på marknaden i Latin Amerika.

Källa: TechCrunch

Tidigare artikelNyhet: Western Digital visar upp Ultra slim
Nästa artikelNyhet: Wii U Virtual Console spelutbud

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn