Angry Birds Toons, Rovios nya tecknade serie som innehåller de färglada arga fåglarna kommer att börja sändas den 17 mars.

Men du kommer inte att behöva bänka dig framför tv:n, nej Rovio har tänkt till och istället för att behöva locka en ny publik till TV sofforna så visar man helt enkelt sin nya serie genom applikationerna som har fått över 1,7 miljarder nedladdningar hittils. Alla Rovios Angry Birds spel kommer då att få en ny videokanal i en massiv uppdatering av alla applikationer man har. Det gör att man på en gång kommer att få en mycket bredare publik än vad man hade fått genom vanliga distributionskanaler samt att de som ser på serien troligtvis kommer att vara intresserade av serien eftersom att man laddat ner spelet säger företagets VD Mikael Hed.

Om du inte har ett Angry Birds spel installerat av någon anledning och inte heller vill/kan installera det på din telefon eller surfplatta så kommer du fortfarande ha möjlighet att se seriens 52 planerade avsnitt. Det kommer att finnas en dedikerad kanal genom Samsung smart TV:s och Comcast´s Xfinity ondemand plattform, diskussioner om andra plattformar är i görningen. Man har även ett samarbete med ett gäng internationella TV nätverk, Rovio har helt klart siktet inställt på att dominera barns TV program lika mycket som de en gång dominerade alla telefoner.

Källa: Rovio

Tidigare artikelVideo: Heart of Swarm-event Live!
Nästa artikelNyhet: Internet Explorer tappar användare på helgen

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn