Google har nu gett oss lite mer information gällande Android M som kommer men hel del förbättringar.

Google har mycket att visa oss och en av nyheterna var Android M som vi redan visste sedan tidigare är på gång men nu har vi även fått reda på lite mer av vad den nya uppdateringen kommer att erbjuda.

Application permission – Appar som vill få tillgång till t.ex Kamera, mikrofon, GPS m.m. frågar detta när man väl startar appen och man kan välja att ge tillgång till mikrofonen bara just vid det tillfället och sedan stänga av det.

Applänkar –  Lättast att ge exempel på hur detta fungerar och t.ex om man får en länk på ett twitterinlägg på sin mail öppnas inte denna länken i webbläsaren direkt som den gör idag utan utan kommer istället känna av vad det är för länk för att öppna i den bästa appen i detta fallet twitter. Man kommer även kunna välja att öppna länken i andra appar än webbläsare.

Android Pay – vi har sett det från Samsung och från Apple, nu vill även Google vara med och integrerar möjligheten att betala med sin telefon i Android. Tjänsten kommer till en början vara kopplad till American Express, Mastercard samt Visa och till en början endast fungera i USA men man jobbar på att introducera tjänsten i Europa också.

Fingeravtrycksläsare – I Android M kommer det nu finnas stöd för fingeravtrycksläsare vilket kommer underlätta för utvecklare av telefoner men även göra det möjligt att bekräfta köp m.m. med hjälp av ett fingeravtryck.

Batteritiden – Man förbättrar batteritiden och introducerar Doze som är en funktion som känner av om en enhet ligger still en längre tid stänger av hårdvaran för att spara batteritid, alarm m.m. kommer funka som vanligt men med längre batteritid. Doze kommer vara en perfekt funktion till surfplattor som ofta ligger still och används då och då. Enligt Google så lyckades man fördubbla batteritiden i en Nexus 9 som använde sig av Doze.

Now on Tap – Google Now blir betydligt bättre nu då man kommer kunna med hjälp av Google Now fråga ett och annat inne i sin app och få svaret direkt kopplat till appen. Ett exempel var om man lyssnar på Skrillex via Spotify och frågar Google Now vad Skrillex riktiga namn är, på bara några sekunder får man fram svaret. Now on Tap kommer helt enkelt att läsa av vad som visas på skärmen och hjälpa till att söka eller ta reda på det man vill och det bästa av allt är att uttalanden inte måste vara perfekta så länge Google Now kan känna igen att det man säger liknar något som finns på sidan man är inne på.

Detta är som vanligt bara en bråkdel av allt som Android M kommer att erbjuda och det bästa sättet är att själv pilla med uppdateringen.

Android M är planerat att släppas under tredje kvartalet i år till Nexus 5,6,9 och Player. Men redan nu kan man prova på förhandsversion av Android M som kommer upp på android.com

Tidigare artikelNyhet: Lenovo släpper Lenovo Cast
Nästa artikelNyhet: Google introducerar Google Photos

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn