Under ett Dive Into Mobile event idag så så pratade Googles styrelseordförande lite om  hur statistiken för Android ser ut.

Och man måste vara nöjda på Google när man kan stoltsera med 1,5 miljoner aktiveringar per dag. Under hösten förra året så var man uppe i 1,3 miljoner aktiveringar per dag och under förra månaden nådde man 1,4 miljoner aktiveringar per dag. En aktivering är när en användare startar upp sin telefon för första gången och loggar in på sitt Google konto, då skickas statistik till Googles servrar med telefonens personliga identifikationsnummer så att en telefon inte blir räknad flera gånger t.ex efter en rensning av telefonen.

Eric Shmidt pratade även om att Google håller kvar sitt mål om att ha en miljard aktiva Androidenheter vid slutet av året. Den siffran ligger i nuläget på lite mer än 750 miljoner aktiva enheter. Han talade också om att nyckeln till framtida tillväxt eller att nå “de andra fem miljarder människor som vill koppla upp sig” som han säger det är att nå till $100 dollar prispunkten, något som de snabbt borde nå till.

Källa: Engadget

Tidigare artikelTH Tycker: Facebooks nya hem
Nästa artikelNyhet: Spotify expanderar

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn