Steam Deck Ray Tracing

Man kan inte annat än säga att Steam Deck är en succé och fortsätter att vara det, men en ny Steam Deck ser ut att dröja.

Det som bevisar att Steam Deck blivit en succé är bland annat hur andra tillverkare försöker sig på samma sak med handhållna PC som vi kan spela våra PC-spel på. Men Steam Deck ser ut att ändå leda tåget fastän sämre hårdvara än konkurrenterna så gör dom mycket rätt.

Men nu har Pierre-Loup Griffais i en intervju med The Verge pratat lite mer om just Steam Deck där han bland annat går in på hur det ser ut med nästa generation.

Bland annat delar han med sig av att Valve jobbar mycket med att få varje utvecklare att kunna få deras spel att rulla bra på en Steam Deck, prestandanivåerna kan alltså variera en hel del vilket även gör det lite tuffare att ta fram en ny generation Steam Deck.

Det största probelmet som Valve får kämpa med är batteritiden, att trycka in mer prestanda är lätt men att hålla en vettig batteritid med denna prestandan är däremot lite tuffare. Pierre tror inte att utvecklingen och förbättringen av batteritider kommer ske närmaste tiden, det behövs stora förbättringar som han tror kan dröja några år, minst till 2025.

Men fastän vi kanske inte får ett Steam Deck 2 så behöver det inte hindra Valve från att släppa en uppdaterad version av dagens Steam Deck, bättre skärm, kanske mindre i storlek eller helt enkelt bättre batteritid än vad den har idag.

Det ska bli intressant om någon av Steam Deck konkurrenter i form av Asus ROG Ally eller Lenovo Legion Go kanske kan få fart på Valve att få ut en Steam Deck 2 tidigare än 2025, återstår att se.

Tidigare artikelRazer och Dolce & Gabbana börjar samarbeta
Nästa artikelOnePlus presenterar Oxygen OS 14

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn