Steam Deck ser ut att få sig en värdig konkurrent från Lenovo vid namn Legion Go, handhållen maskin som påminner lite om Switch.

Lenovo Legion Go är en handhållen spelmaskin där vi kan spela i stort sett alla våra PC-spel på.

Under skalet på Lenovo Legion Go hittar vi AMD Ryzen Z1 med en skärm på 8,8 tum och upplösning på 2560 x 160 pixlar samt en uppdateringsfrekvens på hela 144 Hz. Storlek och prestanda på skärm som låtar lovande.

Utöver detta hittar vi även 16GB RAM men även 256GB, 512GB eller 1TB i lagring, det finns även en palts för microSD upp till 2TB om det behöver lite extra. batteriet är på 49,2 Wh, men Lenovo framgår inte hur lång speltid det ger, men man får nog inte räkna med allt för lång med tanke på den krävande skärmen.

Det som gör Lenovo Legion Go lite unik där man kan ta av handkontrollerna på sidan precis som på Nintendo Switch, kan vara ett intressant koncept för co-op spel eller dylikt.

Mjukvaran som Legion Go kör på är vad Lenovo kallar för Legion Space och det är ett system som ligger ovanpå Windows 11. Förmodligen är det ett mer anpassat gränssnitt för enheten och gaming anpassat. Väljer man att köpa Legion Go så kommer det dessutom att ingå 3 månaders Xbox Game Pass Ultimate.

Lenovo Legion Go är planerat att börja säljas 31 oktober och prislappen är 799 euro.

Lenovo Legion Go Lenovo Legion Go

Källanews.lenovo.com
Tidigare artikelGoogle bjuder in till Pixel-event
Nästa artikelWithings presenterar äntligen ScanWatch 2

1 kommentar

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn