Även Huawei finns på årets MWC och dom har helt klart överraskat med både smartklocka, fitnessband samt en ny ”phablet” som vi ska ta en närmare titt på.

MediaPad X2, Talkband B2 & N1 och Huawei Watch är dom största nyheterna som Huawei hade med sig till årets mässa i Barcelona. När det gäller design på alla dessa nyheter så är det utan tvekan i toppklass och klockan ser ut att kunna slåss bland dom riktiga tungviktarna inom just smartwatch-segmentet

Huawei Watch

Nu har vi ännu en rund klocka att se fram emot som ser ut att få en design allt mer som en klocka ska ha. Med en skärm på 1.4 tum AMOLED som täcks av repfritt safirglas och en ram i rostfritt stål så känns det inte som att Huawei valt att snåla med materialval till denna klocka.

Huawei Watch kommer att köra på Android Wear som alltså gör att klockan bli kompatibel med vilket Android enhet så länge den kör på Android 4.3 eller senare. Klockan är även utrustad med pulsmätare samt en 6-axis sensor och barometer för att automatiskt registrera rörelser m.m då den även kan användas som ett träningstillbehör vid behov. Klockan kommer även ha en fysisk knapp för att enkelt kunna navigera om man inte vill använda pekskärmen vid t.ex träning.

Armbanden kommer man kunna välja mellan rostfritt eller i läder som man enkelt kommer kunna byta ut själv också. Huawei Watch kommer i tre olika färger: Guld, Silver och Svart.

Specifikationer

Modell Huawei Watch
Operativsystem Android Wear
Processor Qualcomm APQ8026 1.2Ghz
Minne 512MB
Skärm 1.4 tum AMOLED

400 x 400 pixlar (286 ppi)

Skyddat av safirglas

Lagring 4GB
Ljud Inbyggd mikrofon
Batteri 300 mAh

Tyvärr finns det varken priser eller datum i dagsläget om när Huawei Watch kan tänkas släppas men vi hoppas på innan sommaren.

Huawei Talkband B2 & N1

Huwei har inte gett upp konceptet om att ha ett headset och sportarmband i ett med Talkband B2. Vi provade på Talkband B1 men det fanns en hel del brister som vi hoppas Huawei har förbättrat.

Talkband B2 har fått en ny design samt att precisionen har förbättrats för att bättre kunna mäta och synkronisera med telefonen. Nya talkband är utrustad med en 6-axis sensor som enkelt ska logga rörelser samt känna av skillnaden av hur man sover t.ex.

Då det inte bara är ett armband utan faktiskt även ett headset så har även detta förbättrats med en bättre bluetooth samt bättre mikron samt högtalare för bättre ljud. Det finns även en inbyggd sökare för att enkelt kunna hitta sin telefon om man av nån anledning skulle slarva bort den.

Talkband B2 är tillverkat i slitstarkt lättviktsaluminium som enligt Huawei används inom flygindustrin idag. Den är även utrustad med en HD-skärm för att kunna se notiser m.m. Batteriet sägs hålla upp till fem dagar eller sex timmar samtal. Armbandet är numera i läder och går även det enkelt att byta ut vid slitage eller byte av färg.  Huawei Talkband B2 kommer att komma i tre färger: Guld, Silver och Svart.

 

Huawei TalkBand N1

Huawei har nu tagit fram marknadens första stereo+bluetooth headset med 4G samt möjligheten till att lagra Mp3-filer. Enligt Huawei själva ska ljudkvalitén i Talkband N1 vara i samma nivå som ”dyrare” hörlurar med hjälp av chamber-tuning tekniken. Men N1 är mycket mer än bara ett headset då man genom att koppla samman detta headset med sin telefon kan använda det som ett träningshjälpmedel med funktioner som stegräknare, distansmätare, kalorimätare m.m.

N1 är tillverkat i ett mjuk gummit som gör att man lyckats få ner vikten till endast 18 gram och ändå ha lurarna damm- och vattentäta. Kommer i tre olika färger: grå, silver och röd/rosa samt väntas kosta ca 1 200kr

Huawei MediaPad X2

Huawei har nu visat upp den tunnaste ”phablet” på marknaden som är endast 7.18mm tjock. Fastän den är såpass tunn så har man ändå lyckats få till en relativt bra hårdvara och en skärm som ska göra sitt jobb mer än tillräckligt.

Huawei har jobbat mycket med att få till en bra skärm som är ljus och har en bred vidvinkel (178 grader). Även batteriet är något man lagt fokus på och ska enligt Huawei kunna få ut 15 timmar surf eller 12 timmars strömmande video.

Specifikationer

Modell MediaPad X2
Operativsystem Android 5 (Lollipop)

Huawei Emotion UI 3.0

Mått (H x B x D) 183.5 x 103.9 x 7.1 mm
Vikt 239 gram
Processor 2.0 GHz Kirin930 64 bit octa-core CPU, 4 x 2.0 GHz+4 x 1.5 GHz

GPU Mali-T628+ i3 co- processor

Minne 2GB / 3GB
Skärm 7 tum FHD skärm

1 920 x 1 200 pixlar (323 PPI)

Lagring 16GB / 32GB

stöd för microSD upp till 128GB

Kamera Bak: 13 MP
Fram: 5 MP
Batteri 5 000 mAh (Ej utbytbart)
Anslutningar MicroUSB
3,5mm uttag
Nätverk LTE/4G (cat 6)
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n
Bluetooth 4.1 LE
Pris ?

 

När det gäller specifikationerna så kommer man kunna köpa 2GB ram + 16GB lagring som standardutförande och sen även 3GB ram + 32GB lagring i en lite dyrare variant. Tyvärr finns det i nuläget inga priset eller datum om när vi kan vänta oss se MediaPad X2 ute på marknaden.

 

Tidigare artikelMWC2015: Sony Z4 Tablet
Nästa artikelMWC2015: Nya Lumia-telefoner

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn