Intel presenterar GPU till laptops Iris Xe MAX

294

Intel har fullt upp just nu och då handlar det inte endast om nya processorer utan nu även grafikkortet i laptops som blir helt fristående.

Intel har presenterat helt nya Iris Xe Max som blir Intels första helt fristående grafikkort till laptops som bland annat gör det möjligt att spela på utan att behöva oroa sig, typ. Iris Xe Max kommer att användas tillsammans med Intels 11th Gen Core-processorer som blir bättre än en integrerad grafikkort men långt ifrån det många väntat sig kanske.

Men när man tittar på vilken FPS som grafikkortet klarar av titlarna som är krävande men även har några år på nacken i många fall, varför inte visa dessa siffror hos nya spel istället som släppts nyligen, fastän det är äldre spel och krävande så är resultatet fortfarande helt ok. Upplösningen är dock ”endast” i 1080p men lyckas tydligen aldrig komma över 60 FPS på nån utav spelen.

Intel Iris Xe Max

Det finns redan tre laptops som är redo att börja levereras med Iris Xe Max och det är någon av följande:

  • Acer Swift 3x
  • Asus VivoBook Flip TP470
  • Dell Inspiron 15 7000 2 in 1

Vi kan nog vänta oss bra många fler laptops med nya Iris Xe Max framöver, frågan är bara om Intel kommer satsa på prestanda också, detta är kanske bara en uppvärmning för vad vi har att vänta oss.

Tidigare artikelJulklappstips från Sony
Nästa artikelLagringsutrymme på next-gen blir ett problem

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn