Intel hamnar allt längre bakom sina konkurrenter och nu när även Apple är med i leken kan detta ställa till det rejält, kan dom komma ikapp tro?

intel har fastnat på 10 nm som det ser ut nu och om allt går som det ska kan dom gå vidare till 7 nm tidigast slutet på 2022 men det kan även dröja till 2023.

Intel bekräftade detta i sin senaste resultatrapport att deras utveckling till 7 nm inte riktigt går i den fart som dom hade önskat.

Samtidigt som Intel har problem med att gå över till 7 nm så har konkurrenter som AMD redan jobbat med 7 nm nu ett tag och säger sig vara redo för att gå över till nästa steg som är 5 nm nån gång under 2022.

Men nu när det finns ännu en konkurrent i bilden, Apple som jobbar med sin Apple Silicon-chip som är baserat på 5 nm är hästlängder från Intel, Apple har till och med planer på att köra på 3 nm till 2023 som det ser ut nu.

Så när Intel väl kommer till 7 nm så har deras konkurrenter varit där och gått vidare, Intel måste helt enkelt göra något åt detta omgående och öka farten på denna utvecklingsprocess för konkurrenterna är inte bara före utan håller även på att dra ifrån dom.

”The company’s 7nm-based CPU product timing is shifting approximately six months relative to prior expectations. The primary driver is the yield of Intel’s 7nm process, which based on recent data, is now trending approximately twelve months behind the company’s internal target.”

Tidigare artikelLite gameplay från kommande The Medium
Nästa artikelRecension: Ghost of Tsushima

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn