Intel fortsätter att komma med nyheter och nu är det dags för bärbara datorer att få sig ett rejält lyft i CPU-prestandan.

Intel har nu presenterat sju nya processorer från 12:e generationen fast till bärbara datorer. Det handlar då om Intel Core HX-processorer som till prestandan liknar väldigt mycket den till desktop.

Vi får välja mellan Core i5, Core i7 och Core i9-modeller där specifikt Core i9-12900HX som har 65 procent högre prestanda än tidigare toppmodellen Core i9-11980HK.

Är man nyfiken på Core i9-12900HX så är detta en processor med 16 kärnor, precis som innan uppdelade med 8 högprestanda kärnor och 8 effektivare kärnor. Vi har 24 trådar som har en baseffekt på 55W men förutom att vi har en processor med prestanda så finns även stöd för x16 PCIe Gen 5.0 och 4×4 PCIe Gen 4.0.

En trevlig nyhet med nya HX-processorer är att den kommer att ha en dedikerad plattformskontrollhub (PCH) som ska öka bandbredden rejält, men även dataöverföringen. Är RAM viktigt så kommer det finnas stöd för upp till 128 GB DDR5/LPDDR5 med en hastighet på 4800MHz/5200MHz. Det finns även stöd för DDR4 om behovet skulle finnas.

Intel Core HX processor

Intel säger att det redan nu finns tio olika datorer som kör på Intel Core HX-processorer men att betydligt fler kommer att släppas under året. Vi får helt enkelt bärbara datorer som bjuder på bra med prestanda.

Tidigare artikelApple har slutat sälja iPod
Nästa artikelNintendo har sålt över 100 miljoner Switch-konsoler

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn