Året är 2010 och Mozilla visar hur framtidens mobil kan se ut.

Det var året då mobilerna blev allt vanligare och det handlade om upplösning på skärmar, antal megapixel på kameran, ja ungefär som det är än idag. Det var ungefär samtidigt som iPhone blev väldigt populär och Android börjat bli större och ta mer plats på marknaden. Nokia som då hade dominerade marknaden med sina mobiler började kraftigt tappa mark då deras Symbian blev mindre populärt. Det var iPhone Vs alla andra.

Jag minns att jag köpte min första touch-mobil, en Nokia 5800 Music och tyckte den var fantastisk bra på den tiden. Sedan kom Samsung Galaxy S och jag som alltid hade haft gamla mobiler beslöt mig att köpa den då det var den bästa mobilen just då. Mycket bättre än iPhone skulle den vara.

Jag blev så arg för att jag inte förstod mig på Android men efter två dagar kunde jag inte leva utan det. Ibland funderade jag på hur framtidens mobiler kommer se ut, större skärmar, 100 megapixlar i kameran eller vad fantasin nu kunde komma på. Man kanske kunde styra den genom att bara titta på den? Det var en väldigt spännande tid.

Det var då designern Billy May gjorde sitt koncept om hur framtidens mobil skulle se ut. Det var inte iPhone eller någon Android enhet det handlade om utan istället blev Mozilla Seabird. Den sades vara världens bästa mobil som fanns men hur rätt hade Billy? Hur såg framtiden ut?

Ja du Billy, du hade hyffsat rätt. Även om mobilen aldrig blev en verklighet så har den rätt häftiga funktioner som jag önskar att dagens mobiler hade.

 

Tidigare artikelNyhet: Sanning om varför Google Reader stängde ner
Nästa artikelRykte: Apple har mycket på gång

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn