Fujifilm är nu inne på sin femte generation av X100 som kommer med ett nytt objektiv och under skalet har ett och annat också förbättrats.

Fujifilm X100-serien fortsätter att uppdateras och vi är uppe i femte generationen som är X100V och det finns en och annan nyhet. Vi hittar bland annat ett nytt objektiv till kameran där den inre ringen är det som rör sig. Men hela kamerahuset har också fått sig ett lyft som nu är mer vädertåligt och enligt Fujifilm.

Objektivet som är nytt är på 23 millimeter med en bländaröppning på f2.0 vilket ska vara ett rejält lyft från tidigare objektiv hos X100-serien. Känner man dock att detta objektivet inte räcker till så kommer två nya objektiv att släppas till X100V under 2020. En annan trevlig nyhet är skärmen på baksidan som nu är en ny vinklingsbar OLED-skärm.

Fujifilm X100V

Hela kamerahuset är nu tillverkat i aluminium men sensorn som vi hittar under skalet är samma som vi hittar i X-T3, X-T30 och X-PRO3 som då handlar om en CMOS-sensor på hela 26,1 megapixlar som även klarar av film på ett bra sätt. Väljer man att spela in video kan man göra detta i 1080p i 120 FPS eller 4K-upplösning men då får man nöja sig med 30 FPS. X100V har även ett nytt HDR-läge som länge varit efterlängtat.

Fujifilm X100V kommer att laddas via USB-C vilket är ett stort plus enligt mig, kameran har även stöd för bluetooth.

Fujifilm X100V kommer att börja säljas under mars månad i färgerna svart eller vitt. Prislappen kommer ligga på 15 699 kronor.

Fujifilm X100V

Tidigare artikelMotorola Razr kommer i nya färger
Nästa artikelSuunto har presenterat sin första klocka med Wear OS

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn