Disney köper in sig i Epic Games för 15,7 miljarder

247

Disney har gjort en enorm investering i Epic Games som har i uppdrag att skapa ett Disney-universum i Fortnite, detta kan bli bra.

Förra året drog Epic Games och Lego igång ett samarbete där vi slutet på 2023 fick ett spelläge i Fortnite, Lego Fortnite som hyllades och lyckades dra åt sig miljoner spelare.

Nu är det dags igen, men denna gången så vill Disney ha en bit av kakan från Epic Games vilket gjort att dom köper in sig i företaget för 1,5 miljarder dollar. Tanken med detta köpet är att vi helt enkelt ska få Fortnite-spel som har full fokus på Disney i form av Marvel, Star Wars, Avatar, Disney-karaktärer och mycket mer.

Mycket mer än så vet vi inte vad detta innebär, men jag skulle gissa att vi kommer få se flera olika spellägen i Fortnite som fokuserar helt och hållet på varumärken ägda av Disney.

Disneys VD Bob Iger har kommentera följande gällande samarbetet:

”Our exciting new relationship with Epic Games will bring together Disney’s beloved brands and franchises with the hugely popular Fortnite in a transformational new games and entertainment universe. This marks Disney’s biggest entry ever into the world of games and offers significant opportunities for growth and expansion. We can’t wait for fans to experience the Disney stories and worlds they love in groundbreaking new ways.”

Med tanke på vilken succé samarbete med Lego faktiskt blev, så tror jag att även detta samarbetet kan bli bra. Epic Games är duktiga på att veta vad deras fans vill ha och vad spelarna är ute efter, så om Epic Games får styra detta samarbetet mer än Disney så kan det bli bra, men om Disney lägger sig i för mycket så tror jag tyvärr det kan floppa rejält.

Källathewaltdisneycompany.com
Tidigare artikelMer gameplay från Paralives
Nästa artikelGoogle byter namn på sin AI Bard till Gemini

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn