Valve har nu bekräftat att deras senaste Counter-Strike 2 inte kommer att släppas till macOS, anledningarna är väldigt goda.

Counter-Strike 2 har precis släppts på Windows och i tidigare CS-spel så fanns det även möjlighet att spela dessa på en Mac, men inte med Counter-Strike 2. Valve meddelar nu att man inte har några planer på att släppa Counter-Strike 2 på macOS.

Anledningen till detta är helt enkelt att det varför få som spelade CS:GO på macOS och förmodligen lika få blir det till Counter-Strike 2. Valve skriver själva:

”As technology advances, we have made the difficult decision to discontinue support for older hardware, including DirectX 9 and 32-bit operating systems. Similarly, we will no longer support macOS. Combined, these represented less than one percent of active CS:GO players. Moving forward, Counter-Strike 2 will exclusively support 64-bit Windows and Linux.”

Det ska bli kul och se om Apple lyckas övertala Valve om detta med tanke på att Apple vill dra åt sig allt fler gamers med sin nya Silicon-chip, men jag misstänker att siffrorna talar för sig och Valve lägger allt krut på sin Windows-version istället.

Källahelp.steampowered.com
Tidigare artikelLords of the Fallen släpptrailer är här
Nästa artikelDropbox webbversion har fått en ny design

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn