Blizzard Entertainment som under en tid arbetat med ett oannonserat nytt MMO skjuter detta spel på framtiden.

Under tiden som Blizzard dragit in multum på World of Warcraft, så har de under en tid jobbat på ett oannonserat MMO (massivt multiplayer online-spel). Nu verkar det som om Blizzard beslutat sig för att skjuta upp detta spel på framtiden.

Ett team på 100 utvecklare har arbetat med spelet som bär kodnamnet ”Titan” men teamet har nu reducerats till 70 personer och Blizzard omplacerar dessa personer till andra uppgifter. Samtidigt som detta nu sker så kommer kärnan av det tidigare teamet att börja om från början med Titan. Titan förväntas inte släppas förrän tidigast 2016.

World of Warcraft har dragit in över 1 miljard dollar i totala intäkter i flera år med miljoner av spelare som spelar. 2013 tappade dock WoW 1.3 miljoner spelare redan första kvartalet och ligger nu på cirka 8 miljoner spelare. Förra året låg det på 10 miljoner spelare. Att det går nedåt för Blizzard borde jaga på dom att komma med ett nytt MMO. Men Blizzards team är inte kända för att arbeta snabbt och stoppar ofta projekt som det har arbetats med under långa perioder om inte spelen uppnår en viss kvalitet.

Rykena om det kommande spelet har läckt ut nu under några års tid men trots detta har Blizzard själva aldrig bekräftat titeln Titan eller satt något datum för det att släppas. Rykten har dock gått att det skulle komma någon gång under 2014 men nu verkar så inte ske.

Problemet med att skjuta upp ett spel är att Blizzard kommer utsättas för mycket mer konkurrens. Bland annat kommer Bethesda Softwork eventuellt visa en version av The Elder Scrolls Online på kommande E3-mässa.

Källa: Venturebeat

Tidigare artikelNyhet: Toshiba släpper 4K UHDTV
Nästa artikelNyhet: Samsung bekräftar Galaxy S4 Mini

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn