Förra kvartalet var första gången på länge som Apple visade negativa siffror och så blir det även detta kvartalet.

Men det är inte negativt överallt, i Europa och Japan till exempel så ökar Apple sin försäljning medan i Kina fortsätter man att rasa, senaste kvartalet med 30 procent och detta är alltså innan iPhone 7 lanseringen i Kina.

Försäljningen drog igång under detta kvartal som Apple nu redovisat men inte en kortare period, det blir först nästa kvartal, alltså sista kvartalet för 2016 som vi får se om iPhone 7 kan ge några positiva siffror för Apple.

Fastän det är negativa siffror för Apple så har dom ändå lyckats sälja 45,5 miljoner iPhones om för att jämföra samma period förra året sålde Apple hela 48 miljoner iPhones samma kvartal.

iPaden fortsätter att sjunka och hamnar väldigt snart under nio miljoner sålda plattor per kvartal, det som gör att iPad fortfarande är vid liv är iPad Pro försäljningen som inte är lika hög men med högre prislapp jämnar ut det.

Apple ”övriga” produkter såsom Apple Watch och Apple TV drog in hela 2,4 miljarder dollar under kvartalet och Apple Services hela 6,3 miljarder dollar vilket är ett lyft från tidigare år.

Apple säljer alltså fortfarande väldigt väldigt mycket och tjänar stora summor, totalt sålde Apple för 46,9 miljarder dollar senaste kvartalet och är lite mindre än tidigare kvartal som hamna på 51,5 miljarder dollar.

Tidigare artikelNintendo Switch blir inte bakåtkompatibelt
Nästa artikelTest: Blue Spark Microphone

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn