Innan årets slut så spås tablets med Android sälja bättre än Apples iPad

Tillgängligheten av mindre surfplattor och aggressivare försäljningsteknik har gjort att analysföretaget IDC har reviderat sin prognos för 2013. Enligt IDC kommer android att finnas i fler surfplattor än iOS innan årets slut.

Intresset för mindre bildskärmar och lägre priser är drivkraften bakom den ökade försäljningen för surfplattor med Android, säger Tom Mainelli på IDC.

Antalet sålda surfplattor i år har gått ifrån 172,4 miljoner enheter till 190,9 miljoner enheter, en ökning på 10.7 procent. Under det första kvartalet har hälften av alla sålda surfplattor en bildskärm på 8″ eller mindre.

I oktober förra året lanserades iPad mini, en mindre variant av Apples surfplatta med en bildskärmsstorlek på 7,9″. iPad mini är dock 40 procent dyrare än exempelvis Googles Nexus 7, något som IDC tror kommer gynna Android i slutändan.

Trenden har funnits där hela tiden, men det här är första gången Android kommer att gå om iOS på den här marknaden, säger Tom Mainelli.

48.8 procent av alla surfplattor kommer att rulla på Android medan iOS kommer stå för 46 procent, enligt IDC.

De närmaste fem åren förutspår IDC att både iOS och Android kommer tappa andelar till fördel för surfplattor med Windows men frågan är om det handlar om Windows RT eller Windows 8.

Källa: IDG.se

Tidigare artikelVideo: Gears of War: Judgement trailer
Nästa artikelRykte: Goophone I5S drivs av Android, iPhone kopia

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn