Nintendo har äntligen bekräftat att vi från och med den 3:e mars kommer kunna köpa deras nya konsol Switch och priset hamnar på $299.

Vad det svenska priset blir för Nintendo Switch har ännu inte avslöjats.

Nintendo Switch kommer att säljas i två olika paket där det ända som kommer skilja sig är färgen på handkontrollerna, antingen den gråa färgen eller en röd och en blå.

Hårdvaran

Det många undrat över är hårdvaran för konsolen samt vad för spel vi har att vänta oss.

Hårdvaran är kanske inte så imponerande om man jämför med andra konsoler på marknaden idag men Nintendo har egentligen aldrig gjort särskilt imponerande konsoler utan istället lagt fokus på upplevelsen.

Skärmen är på 6.2 tum och har en upplösning på 1280 x 720 pixlar, skärmen är en kapacitiv pekskärm med multi-touch stöd.

C2BkB3TVQAAlihL

Under skalet hittar vi ett chipp från Nvidia där vi inte vet dem exakta specifikationerna på ännu.

En stor brist även denna gången hos Switch är att lagringen endast är 32 GB även denna gången men går att expandera med microSDXC-kort. Värt att notera är att på dessa 32 GB ska även operativsystemet få plats som vi i nuläget inte vet hur mycket det tar.

Anledningen till att utrymmet är så begränsat är för att Switch kommer att använda sig av GameCards (kassetter) istället för en optisk enhet vilket ska göra att inte särskilt mycket information kommer behöva sparas på konsolens lagring.

Nintendo-switch-package

Nintendo Switch kan ju antingen vara handhållen eller användas i en dockstation. Vill man spela när man är iväg så får man tänka över att ha ett eluttag i närheten då batteritiden varierar mellan 2.5 till 6 timmar och denna variation beror på vilket spel man spelar samt hur mycket det kräver av konsolen. Ett exempel som Nintendo gav oss var att man kommer kunna spela The Legend of Zelda: Breath of the Wild i ungefär tre timmar. Att ladda batteriet fullt kommer ta cirka tre timmar och görs via USB-C porten.

Dockstationen som man kan koppla in sin TV via HDMI förbättrar en del, bland annat kommer grafiken att gå från 720p till 1080p istället samt att man får tillgång till två USB-portar. Dock är det fortfarande endast Wifi som gäller och ingen port för ethernet.

Nintendo-switch-joycon-img02

Handkontroll

Den nya handkontrollen heter Joy-Con och är egentligen två mindre handkontroller som man fäster på sidan av konsolen. Dessa handkontroller går att ta av om man t.ex vill spela två eller om spelet kräver endast en handkontroll. Nintendo visade upp nya spel som drar nytta av denna handkontrollen men hur andra utvecklare ser på detta återstår att se.

Joy-Con har även en Capture-knapp likt Share-knappen hos PS4 där man kommer kunna ta screenshots lättare och dela dessa.

Nintendo-switch-joycon

Vill man köpa fler Joy-Con separat så kommer dessa att kosta $50 styck eller om man köper båda för $80.

Det kommer även en Pro Controller till Switch som inte kräver Joy-Con, Pro Controller kommer att kosta $70.

Även dockstationen går att köpa separat för $90.

Online

Nintendo Switch kommer få en ny onlinetjänst där man bland annat kommer kunna dra nytta av röstchatt, gruppchatt samt andra tjänster för kommunikation.

Det kommer även erbjudas gratis NES- och SNES-spel varje månad, men om man får behålla dessa är fortfarande okänt.

Dock kommer dessa onlinetjänster att börja kosta nu och inte vara gratis, vad priset hamnar på har ännu inte avslöjats men kommer inte börja kosta förrän till hösten.

nintendo-switch-online

Det tråkiga är att vid lanseringen av Nintendo Switch kommer dessa onlinetjänster endast finnas tillgängliga i USA, Kanada och Mexico.

nintendo-switch-joycon-game

Tidigare artikelMicrosoft Surface Book snart i Sverige
Nästa artikelSpel som kommer till Nintendo Switch

1 kommentar

Kommentarer är avstängd