Xiaomi har nu gått från att bara utveckla och tillverka hemelektronik och telefoner till att ge sig in i bilbranschen, dom har stora visioner.

Fastän att det kanske låter konstigt att Xiaomi faktiskt tagit fram en egen bil så var det något som man pratade mycket om att Apple också gjorde för några år sedan.

Dock så har Xiaomi lyckats och presenterar nu SU7 som jag till utseendet tycker ser spännande och intressant ut.

Xiaomi SU7 kommer att erbjudas i två olika utföranden till en början, SU7 och SU7 Max. SU7 Max som är fyrhjulsdrift som har en maximal motoreffekt på 495 kW (673 hk), detta gör att bilen får en topphastighet på 257 km/h och ska klara av 0-100 km/h på 2,78 sekunder.

Xiaomi SU7

Xiaomi SU7 har en motor, bakhjulsdriven på 220 kW (299 hk). Den har en topphastighet på 210 km/h och klarar 0-100 km/h på 5,28 sekunder.

Det som skiljer dessa två åt är att SU7 Max har en räckvidd på 800 km enligt CLTC standarden, men man får nog ta det med en nya salt. Väljer man SU7 får man nöja sig med 668 km. Men om Xiaomi har lyckats med någon ny unik snabbladdning vet vi inte, men batteriet sitter i golvet på en låg punkt.

Inte helt oväntat kanske så har Xiaomi fyllt bilen med en massa teknik, bland annat så ska den ha stöd för autonom körning och allt i bilen styr man via Xiaomis egna operativsystem som kallar för HyperOS.

Men det som kanske gör allt ännu mer intressant är att Xiaomi uttalat sig om att dom har planer på att bli en av dom fem största biltillverkarna i världen inom 15-20 år, låter kanske inte helt omöjligt med tanke på vilken resa Tesla gjort senaste åren.

Xiaomi SU7 Xiaomi SU7 Xiaomi SU7 Xiaomi SU7

Källacarnewschina
Tidigare artikelSteam har presenterat populäraste spelen 2023
Nästa artikelPlaystation 3 har fortfarande väldigt många spelare

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn