Vi har sedan en tid tillbaka vetat om att Volvo jobbar på en MPV för den kinesiska marknaden och nu har den visats upp, EM90.

Det var väl egentligen bara en tidsfråga innan Geely som äger Volvo skulle tvinga på dom att ta fram en bil för den kinesiska marknaden som är en MPV (Multi Purpose Vehicle), en modell som är väldigt populär i just Kina.

Nu har Volvo visat upp vad som är deras svar på detta, EM90 heter modellen och inte helt oväntat kanske så liknar den väldigt mycket Zeekr 009 som också ägs av Geely idag. Dock gick dom ut med detta redan innan att EM90 kommer baseras på Zeekr 009.

Zeekr 009
Zeekr 009

Volvo EM90 har en längd på hela 5206 millimeter, bredd på 2024 millimeter och en höjd på 1859 millimeter. Detta är inte helt oväntat en rejäl bjässe och med mycket utrymme.

Men det som svenska folket reagerat mest på kanske är hur Volvo allt mera blir ett kinesiskt bilmärke med dessa typ av modeller. Det har inte mottagits bra, men Volvo säger gång på gång att dom fortfarande är ett svenskt företag med sina rötter här och utveckling här.

Vi får se hur länge till detta håller, hur länge till kommer Volvo verkligen att vara svenskt som dom påstår, det får tiden utse.

Volvo MPV EM90 Volvo MPV EM90

KällaX
Tidigare artikelMinecraft har sålts i över 300 miljoner exemplar
Nästa artikelLogitech presenterar Zone Wireless 2

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn