Volvo har tagit fram ett betydligt lättare system att ladda sin eldrivna Volvo, men detta verkar bara komma till en modell.

Nyligen visade Volvo upp sitt nya system dom kallar för Plug & Charge där enkelt ska kunna hitta laddstationer och ännu lättare betala för laddningen. Kort och gott ska man bara koppla in sladden i bilen så sköts resten per automatik, laddstationer känner av bilen och dess konto och börjar ladda direkt.

Detta låter helt klart som ett stort plus med tanke på satsningen som Volvo gör med elbilar nu framöver, men nu har det framkommit att denna Plug & Charge funktion endast kommer till EX90 som ännu inte har släppts.

Det betyder alltså att Volvo XC40/C40 som säljes idag blir utan detta stöd, heller itne kommande Volvo EX30 får stöd för Plug & Charge. Volvo säger dock att detta kan komma framöver, men att det är inget som dom har spikat idag vilket jag tycker är konstigt.

Varför gör man inte så att alla deras eldrivna modeller har stöd för Plug & Charge, känns mer som att detta bara borde vara en mjukvaru-grej som dom redan löst eftersom EX90 ska få det.

Kan säga också att Tesla har denna lösningen med sina Superchargers och Tesla-bilar sedan en tid tillbaka, där finns det inga begränsningar.

Tidigare artikelLogitech presenterar Zone Wireless 2
Nästa artikelIntel presenterar 14:e generationens processorer

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn