Valve har tillslut presenterat en riktigt intressant hårdvara, en handhållen konsol med fokus på PC-spel, detta låter för bra för att vara sant.

Steam Deck är helt klart en nyhet som jag har sett fram emot, att kunna ta med sig hela sitt Steam-bibliotek och spela den vart man vill i stort sett.

Steam Deck är utrustad med AMD-processor som har stöd för RDNA-grafik och ska klara av AAA-titlar utan problem. Skärmen är på sju tum, självklart en touchskärm vilket kan vara betydligt lättare i vissa spel. Upplösningen på skärmen är dock endast 1280 x 800 pixlar med uppdateringsfrekvens på 60Hz. Annars har man likt Switchen joysticks på varsin sida av skärmen samt en hel del knappar.

Förutom skärmen och processorn så hittar vi även NVMe SSD som går att få upp till 512GB, snabbaste möjliga lagring är helt klart ett måste. Batteriet i Steam Deck ska ligga på 40Wh som ger batteritid enligt Valve ligga på ungefär 8 timmar.

Valve Steam Deck

När man sen ska ladda den görs detta via USB-C och det går att göra detta antingen direkt med kabel eller om man använder sig utav dockstationen, just dockstationen ger även stöd för att koppla in en skärm eller TV.

Steam Deck kommer att köra på SteamOS 3.0 som är baserad på Arch, när man väl använder Steam Deck i desktop läget så är det KDE Plasma som gäller.

Steam Deck kommer börja säljas i december och prislappen för dom olika storlekarna är följande:

Steam Deck 64GB – 419 euro

Steam Deck 256GB – 549 euro

Steam Deck 512GB – 679 euro

Valve Steam Deck

Tidigare artikelElgato har nu släppt Stream Deck Mk2
Nästa artikelXiaomi har nu gått om Apple och är näst störst

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn