Förra veckan lanserades Playstation 4. Här kommer vår syn på konsolen.
Sony har gjort mycket för spelvärlden! Trots att ps3:an var förra generationens sämst säljande konsol så har den betytt mycket för mediet. Den har tryckt in Blu – ray i var och varannan familjs hem. Den har gett oss upplevelser från spel som Uncharted och den har gett oss den starkaste hårdvaran av de tre konsolerna.

Men allt har sin tid, nu är det dags för Ps4 att ta över. Ja, vi på TeknikHype tror inte att ps3 kommer finnas kvar på samma sätt som ps2:an gjorde.

Playstation 4 då? Ja själva konsolen visade aldrig Sony till mångas besvikelse. Men i ärlighetens namn, är det så viktigt? Vad gäller design när det kommer till tv-spel så är det kontrollen som är det viktigaste. Den visade Sony däremot upp och det ser ut att vara den bästa ps-dosan hittills!

PS4_dualshock_4

Men det är en sak vi är fundersamma över. Share knappen, vad gör den där? När använder man den? Hur ser lösningen ut i praktiken?
Till en början kommer den säkert vara hypad. Men det finns en stor risk för att intresset dör ut ganska fort. Här måste Sony lösa det riktigt bra i mjukvaran för att knappen ska fylla sin funktion.
Ett alternativ som vi hellre hade sätt skulle vara en mjukvaru knapp, exempel: start > trekant, eller liknande.

GaikaiLogo

En desto mer intressant sak är touchplattan, det ska bli spännande att se vad Sony planerat för den!
Den drar paralleller till Wii U:s gamepad med dess touchskärm. Även där har Sony täckt upp med deras psp vita lösning. Detta känns som ett safecard som Sony tar till. Men efter att ha levt med Wii U ett par månader så tror jag att Sony gör rätt val. Kopplingen till den nya streamingtjänsten Gaikai gör det inte sämre. Vi hoppas, för Nintendos skull, att inte detta fungerar så bra som det låter.

Så Playstation 4. Tung hårdvara, upphottad Dual-shock dosa, Gaikai för streamade spel och psp vita koppling för mer flexibelt spelande.
Ett högt pris och för många lovord kan slå ner denna konsol. Men lägger Sony bara korten rätt så kan detta bli en succé!

Tidigare artikelNyhet: Google oroade över Samsungs dominans
Nästa artikelVideo: Ny God of War: Ascension trailer

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn