Det var väl egentligen bara en tidsfråga innan The Pokémon Company skulle se över hur mycket Palworld egentligen är Pokémon.

Året börjar verkligen på topp när det kommer till tvspelsbranschen och Palworld är kanske den största snackisen just nu. Palworld som påminner extremt mycket om Pokémon fick många att undra hur lång tid det kommer ta innan The Pokémon Company börjar peka med fingret, och kanske är det nära nu.

The Pokémon Company har skrivit i ett inlägg som sin egna hemsida att dom håller just nu på att granska Palworld för att se om det inkräktar på några av deras rättigheter, helt enkelt om dom kan få en bit av kakan.

Palworld som utvecklas av japanska Pocket Pair har själva sagt att deras spel är mer likt Ark Survival Evolved och Valheim, vet inte riktigt om jag håller med men vi kan nog se lika likheter även där.

The Pokémon Company som idag ägs av GameFreak som i sin tur ägs av Nintendo och vi vet att Nintendo är snabba med att stänga ner studios som bryter mot deras upphovsrätt.

Vi får se om Palworld kommer leva vidare eller om The Pokémon Company’s advokater kommer lyckas, återstår att se.

Tidigare artikelEldrivna Porsche Macan har fått en svensk prislapp
Nästa artikelHorizon Forbidden West Complete Edition kommer till PC

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn