Det närmar sig då Google ska ha sitt årliga event I/O, men vad kan vi vänta oss se i år? Platta? Telefon? Prylar? Teknikhypes chefredaktör delar med sig av sina tankar och sammanfattar rykten.

Dagen är kommer till ännu ett Google I/O men frågan är vad vi ska få se denna gången, kommer vi få se ännu en pryl från Google som dom väljer att dra tillbaka innan ens lansering är aktuell.

Något som är ganska säkert är att vi kommer få se ett uppgraderat Android och nu talas det om Android 4.3 och inte 5.0.  Att det just handlar om Android 4.3 är för att just denna version har dykt upp på flera serverloggar runt om på webben medan Android 5.0 fortfarande är det väldigt tyst om inte lika aktuellt just nu.

Inge Android 5.0 denna gången…

Android-2-640x320

Tyvärr så tror jag inte Android 4.3 kommer med några större nyheter utan blir bättre optimerat såsom strömsnålare och andra funktioner som man inte alltid ser på ytan men utvecklas och förbättras.

Däremot jobbar Google någon typ av  meddelande-tjänst lik dagens WhatsApp, Viber och iMessage som man ska kunna utnyttja mellan Android-enheter och Google-tjänster såsom Google+. Detta har varit en efterfrågad tjänst länge och kanske är det nu  äntligen dags. Google försökte sig på för inte längesedan att köpa upp WhatsApp men något dom snabbt fick avslag på.

Google Play Games kommer äntligen

Senaste dagarna har det ryktats och läckt ut bilder på Google Play Games som blir en tjänst som liknar Apples Game center som gör spelandet lite mer socialt. En tjänst som Android enligt mig borde infört för längesedan men som man brukar säga, bättre sent än aldrig.

Google Play Games kommer bland annat erbjuda  topplistor, achievements, chattfunktion i spel och möjlighet till att spara speldata direkt i molnet.

google-play1

Vi kommer också få se en hel del andra uppdateringar när det gäller Gmail, Google maps och andra populära tjänster från Google. Det gäller nu att dom håller sig uppdaterade och inte tappar för mycket mark åt t.ex Apple eller Samsung.

Google Glass, smartwatch, Google X phone och Nexus 7

google-glass-io

Hårdvarumässigt är det utan tvekan Google Glass som kommer stå i centrum och det kommer nog fortsätta visas upp nya funktioner och hur framtidsplanerna ser ut för denna pryl. Det talas även en hel del om att Google tillsammans med Motorola som blev uppköpt för ett tag sedan jobbar på en telefon som många tror går under namnet ”Google X phone”.

Jag skulle mer tro på att Google avvaktar med denna telefonen och istället väntar på att få färdigt Android 5.0 och då även samtidigt släppa den nya telefonen.

Utöver en ny telefon kan vi nog även få se en ”smartwatch” från Google som verkar bli årets nykomling inom prylvärlden då det ryktas om att även Apple och Samsung jobbar på sina lösningar till denna klocka. Google skulle kunna få med en hel del bra funktioner och speciellt med Android

En nyhet som jag hoppas på starkt är att vi får se en ny Nexus 7-platta fast nu med högupplöst skärm på min st 1980×1200 pixlar men gärna mer än så. Det har läckt ut bilder på vad som sägs vara nästa generation Nexus 7 men som vanligt ska man nog ta det med en nypa salt.

Detta är som sagt endast spekulationer och tidigare rykte, inget som Google eller någon annan har bekräftat förutom detta med Google Glass.

Ikväll 15/5 kl.18.00 drar Google I/O igång och vi på Teknikhype kommer köra en livesändning där vi kommenterar direkt från vad eventet har att visa upp. Vi kommer självklart även köra en sammanfattning av allt som Google I/O 2013 har att erbjuda.

 

 

Tidigare artikelNyhet: Asus satsar på högupplösta skärmar
Nästa artikelNyhet: Förbeställ Shield

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn