Igår skrev vi om Google Play Games vilket är en ny tjänst som väntas presenteras på Google I/O imorgon. Nu kommer ännu fler nyheter i samma genre.

Google Play Games var bara en del av de nyheter Android Police hade när de sökte igenom nya Google Play tjänster. Nu har de skrivit om resten av det som väntas lanseras på Google I/O när det gäller Play tjänster. Vill du inte ha några spoilers på Google I/O så ska du sluta läsa nu.

En av iOS största fördelar jämfört med Googles Android har varit iCloud som sparat ner all appdata på Appels servrar. Detta betyder att när du köper en ny iPhone eller iPad så behöver du bara skriva in ditt Apple ID så kommer alla appar och dess information laddas ner direkt till din nya enhet. De spel du spelat är bara att fortsätta på, de program du har använt ser lika dana ut som när din förra enhet gick sönder, blev stulen eller såldes. iCloud har legat före Android i flera år, men nu tycks det bli ändring på det i och med Google Play tjänster 3.1.

Om detta är en del av Android 4.3 eller om det bara är den enskilda appen som uppdateras vet vi inte (det går dock att uppdatera bara appen här). Det kan vara så att den uppdaterade appen är en del av nyheterna i Android 4.3 trots att man kan ladda ner den redan nu. Man ska också nämna att nyheterna som kommer nämnas nedan inte gäller bara för att man har Play tjänster 3.1 utan här måste utvecklarna först lägga in vissa koder i deras appar först.

Kort och gott kan man säga att Play tjänster 3.1 ger Android de möjligheter som iCloud ger iOS. Den datan du har i dina appar synkas med ditt Google konto på samma sätt som din Gmail eller Google drive. Troligtvis hör detta ihop med ditt Google Drive utrymme där du har 5GB gratis (om du inte köpt en Google Chromebook då du får 100GB , gratis). Men när det gäller appdata så tar det otroligt lite utrymme så 5GB räcker gott och väl, om det nu skulle synkas med din Google drive lagring.

För att se vad som synkas med ditt Google konto idag från din Androidmobil så går du in i inställningar>Google>din mail. Där ser du som exempel Gmail, Kontakter, Google Drive etc. Med Play tjänster 3.1 så kommer här även finnas Appdata, People details och Games.

Appdata är helt enkelt den information som finns i appen efter att du installerat den. Från att du startat appen första gången så sparar den på sig allt mer information som försvinner vid en återställning. Men med denna synkningen så kommer den informationen även sparas på ditt Google Konto vilket gör att du inte kommer behöva göra backup på din mobil i fortsättningen.

People details tycks enbart ha med Google+ att göra och sparar ner information om de personer som finns i dina cirklar. Denna funktionen finns redan idag i Google+ appen men tycks integreras allt mer direkt i Android systemet.

Games är då det vi pratade om igår som kallas Google Play Games. Här sparas alla dina spel, leaderboards och achivements.

Detta var en liten sammanfattning som tar upp det viktigaste. Vill du ha mer detaljerad information så kan du gå till källan.  Detta och mycket mer kommer bli mer detaljerat under morgondagen och ett par dagar framåt då Google håller sitt årliga Google I/O

Källa:
Android Police

Tipstack:
Andreas Trygg

Tidigare artikelVideo: Bill Gates sista möte med Steve Jobs
Nästa artikelNyhet: Twitch-app släppt till Xbox360

1 kommentar

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn