Nio dagar kvar till Samsungs stora event i New York där man kommer att visa upp sin nästa generation i Galaxy S serien, nämligen Samsung Galaxy S4.

Jag vågar till och med säga att den kommer att vara årets mest hypade telefon, och troligen även årets mest sålda Androidtelefon.
Men vad vet vi om telefonen än så länge? Det tråkiga svaret är tyvärr ingenting säkert men vi har haft en hel del rykten de senaste veckorna som har sagt både det ena och det andra men jag tror att Samsung Galaxy S4 kommer att få följande specifikationer:

  • Samsungs Exynos Octa processor (två kluster med 4 kärnor)
  • 2 GB Ram
  • fem tums 1080p skärm
  • 16/32 GB internt lagringsutrymme
  • Samsung brukar ju även gilla SD-kort så jag hoppas på en plats för det också
  • Lösttagbart batteri är också något som jag hoppas på dels för att man kan byta till ett större batteri och dels för att man kan byta batteri ifall man tycker att det börjar bli dåligt, jag misshandlar mina batterier så det känns som en extra säkerhet för livslängden på telefonen.

Mjukvarumässigt så har det ju blivit en del rabalder på internet om Samsungs beryktade ”eye scroll” funktion som ska göra så att mobilen känner av dina ögon och då scrollar på sidan om du kollar längst ner på den när du läser.

Det verkar mer som att det är en vidareutveckling av ”Smartstay” som Samsung presenterade tillsammans med Galaxy S3. Min tanke är att så länge det fungerar med fler appar än bara någon som Samsung har tillverkat så kommer det att bli en populär funktion som kommer göra mig lite latare när jag läser en artikel av något slag.

galaxy s3 smartstay

Många av Samsungs telefoner har ju haft en knapp i stil med iPhone men enligt vissa läckta bilder så verkar det som att Samsung nu har gjort sig av med knappen och har gått över till onscreen knappar som Nexus telefonerna från Google.

Jag har jag väntat på att fler tillverkare ska gå över till mjukvaru knappar på grund av flexibiliteten det ger när man vrider telefonen åt olika håll och att man slipper ha knappar i vägen när man till exempel kollar på en film eller spelar ett spel så en bra telefon just blev lite bättre i mina ögon om det stämmer.

Galaxy_S3_button

Varför har inte Galaxy S serien en skärm som är mindre än fem tum när Note serien har en 5,5 tumsskärm?

En åsikt jag nästan håller med om men något som jag tror många glömmer när man säger att skärmen borde vara mindre är att de högpresterade processorer och komponenter som sitter i våra telefoner idag också tar mycket plats.

Något som en stor skärm ger plats åt. Jag gillar stora skärmar men det är ju många som föredrar en mindre formfaktor och jag förstår faktiskt inte varför man inte kan göra en telefon som är tjockare så att alla dessa högpresterande delar får plats i en mindre telefon.

galaxy-s4-release-date

Undrar hur stort batteriet kommer vara i kommande Galaxy S4?

Jag har faktiskt inte hört eller sett något rykte om storleken på det men betvivlar att det kommer vara tillräckligt stort. För tillfället har jag en Google Nexus 4 nu och den har långtifrån tillräckligt stort batteri för att klara av en hel dag med min användning.

Nu använder jag telefonen väldigt mycket under dagen men spelar ändå förhållandevis lite så jag tycker ändå att den borde ta sig igenom en hel dag. Det här är nog den största nackdelen på alla smartphones som finns på marknaden idag.

Det var lite av mina tankar angående Samsung Galaxy S4 och vi kommer troligen att få se många fler rykten under de dagar som är kvar till lansering och hypen lär knappast bli mindre när vi får se fler av kortvideorna som Samsung har gjort som ska bygga upp spänningen ännu mer till lanseringen.

Tidigare artikelNyhet: Thief äntligen utannonserat
Nästa artikelNyhet: Google Play firar sin första födelsedag

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn