Ouya är en spelkonsol som kör Android och har ett lågt pris på endast $99 dollar.

Den började som ett projekt på Kickstarter och slog flera rekord där man fick in över 800% av pengarna man begärde för att kunna göra den här konsolen.

Så vad kommer det att vara för hårdvara i den här konsolen?

  • Nvidia Tegra 3 processor
  • 1 GB ram
  • 8 GB internt lagringsutrymme, expanderbart via USB 2.0
  • Upp till 1080p HD via HDMI
  • 5.1 surround ljud
  • Wifi 802.11 b/g/n samt ethernet port
  • Bluetooth
  • Micro USB port
  • Trådlös Bluetooth kontroller med standard kontroller och touchplatta

Det är ju inte de allra senaste specifikationerna och de kommer knappast att slå någon med häpnad eller utmana de stora konsolerna men kan man verkligen vänta sig det för en prislapp på ca 700 kronor?

Det tycker jag inte men jag tror inte heller att den här konsolen kommer ha några problem med de spel som kommer att släppas till den. Personligen så är jag sjukt taggad på den här konsolen tror att även om jag inte kommer att få spela Crysis 3 på den så kommer det ändå finnas en hel del roliga spel till den när den släpps någon gång i Juni, det kommer ju även att finnas en hel del appar som inte är spel också. Bland annat Tunein, XBMC och Twitch.tv bland annat.

Jag tror inte man kommer att behöva vara rädd för att den ska vara utdaterad när den släpps för att den bara har en Nvidia Tegra 3 processor. Det man ska tänka på är att de Tegra 3 processorer som sitter i mobiltelefoner är tvugna att vara strömsnåla och därför har de sämre prestanda, Tegra 3 processorn som sitter i Ouya har strömförsörjning från vägguttaget och en behöver därför inte bry sig om strömförbrukning och en fläkt för kylning vilket direkt leder till mycket bättre prestanda än den som går att hitta i en mobil eller surfplatta.

Är kontrollen bra eller borde dom ha gjort den mer lik PS3 kontrollen?

jag vet inte vad ni tycker om kontrollen men jag gillar att den verkar ha en setup som är mer lik Xbox 360 kontrollen än PS3 kontrollen, detta är självklart en smaksak men enligt mig så är den skönare att hålla i än vad PS3 kontrollen är.

Ouya controller

Kommer Ouya att ha en separat butik för att köpa spel som är speciellt anpassade för konsolen?

Det kommer troligtvis finnas en separat butik för att Ouya ska kunna ha lite mer koll på att spelen och apparna som släpps där verkligen är anpassade för konsolen men det bästa skulle ju vara om dom kunde få ett till ett samarbete med Google för att få en separat del i Playstore, ungefär som Telenor har en egen del i Playstore i Sverige. Skulle så inte vara fallet, vilket är mest troligt så är ju konsolen gjord för att man ska kunna hacka den så att få in Playstore om man verkligen vill borde ju inte vara en omöjlighet. Då kommer givetvis inte alla spela att vara optimerade för kontrollen.

Ouya screenshot

Vad tror ni läsare om OUYA? kan den bli en farlig konkurrent till Xbox och Playstation eller kommer den bara bli en fotnot i historien om konsoler?

Om inte annat så borde den ju kunna bli ett billigt alternativ till ett multimedia system för de som inte har så mycket pengar eller känner att de vill lägga flera tusen på ett stort system.

Tidigare artikelNyhet: Spotify utökar sin radiotjänst
Nästa artikelNyhet: Google visar Google glasses appar

1 kommentar

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn