I morgon den 21 maj kommer nya Xbox 720/Durango/Infinity. Hur går ryktena och vad har vi för förväntningar?

Xbox som tidigare gått under betäckningen 720 eller Durango, fick sitt riktiga namn Infinity nyligen. Rykten om Microsofts nya Xbox har florerat i flera år, kanske främst som ett önskemål från användarnas sida för att sedan realiseras i rykten som faktiskt bekräftade att det var på gång. Med Nintendos Wii U och Sonys Playstation 4 så känns det i alla fall verkligen på tiden med någonting nytt från Microsofts sida med.

Rykten som går säger att alla nya Xbox kommer med Kinect 2.0 och att alla Xbox måste vara uppkopplade mot internet då de används. Men, det senare angående internetuppkopplingen verkar inte stämma enligt Microsoft själva.

Spelen måste installeras på hårddisken oavsett om man äger skivan eller inte, och spelen går att spela medan installationen sker vilket minskar väntetiden för otåliga spelsugna. Tidigare Xboxspel kommer gå att spela om man investerar i en liten mediabox. Denna kommer säljas separat och ge stöd åt 360-spel och XBLA, Xbox Live Arcade.

Med Kinect och SmartGlass öppnas möjligheter att surfa på nätet med hjälp av röststyrning eller mobilen för att få upp det på TV’ n via Xbox. Oavsett om det är en webbplats eller HD-video så kommer man kunna se det på TV’ n.

Skype
Då nu Microsoft är ägare till Skype så känns det logiskt att ha det som standard i stället för Xbox Live chat system men skulle inte förvåna om det kommer någon egen app för detta.

Handkontrollen
Det verkar enligt alla rykten som går att handkontrollen kommer med någon form av touchpad för att maximera spelupplevelsen, vilket blir intressant att se hur de löser då deras handkontroll är en populär kontroll som den ser ut nu – både bland de som spelar på Xbox och PC.

Illumiroom
Microsoft har själva demonstrerat deras nya Illumiroom som påminner lite om ambilight till vissa Philips TV. Det är alltså en form av projektor som projicerar delar av bilden på väggen utanför tvapparaten. Främst i form av ljus som gör bilden mer gränslös. Det Microsoft har visat har dock större vidd och mer detaljer. Dagar efter de släppte denna video gick de dock ut och sa att det förmodligen inte kommer kunna visas den 21 maj då detta koncept inte är riktigt klart, men om det kommer komma till nya Xbox när den släpps kommer detta öka spelupplevelsen rejält.

Pris
Förmodligen kommer konsollen i två prisklasser. Ett rykte att det kommer komma en konsol för 700 kronor låter för bra för att vara sann, andra rykten låter mer troligt och det handlar då om en variant för 499 US-dollar och en billigare variant för 299-US dollar där användaren måste binda upp sig för ett guldmedlemskap i 2 år. Oavsett vad konsollen kommer kosta så handlar det i slutändan om spelen för en bra försäljningsstart. Det måste komma bra spel! Kan jämföras med Wii U som vid släppet bara hade ett fåtal spel och en lite trög start i sin försäljning.

Den nya Xbox kommer enligt rykten vara 6 gånger snabbare
Mycket spännande är att se hurdant grafikkort som nya Xbox kommer att ha. Det sägs att det kommer ha en kapacitet på 4,9 Teraflops. Det är mer än det bästa grafikkortet som Nvidia har idag, som ändå har 3,9 Tflops. Jämfört med Playstation 4 så har den hela 1,84 Tflops vilket då gör nya Xbox till något väldigt speciellt om det stämmer.

Övrigt vi kan förvänta oss?

  • 1080p med 3D
  • Blu-Ray-läsare
  • Windows 8 med DirectX 11
  • USB 3.0-portar
  • 12 Gigabyte GDDR5-minne

Sant eller inte. I morgon kommer alla svar vi väntat på. Självklart kommer vi på TeknikHype att följa detta och ha en live hangout.

Tidigare artikelRykte: Galaxy S4 Mini, Mega och Active påväg?
Nästa artikelVideo: Batman: Arkham Origins trailer

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn