Snart är det dags för Apple Event (igen) och vad kommer vi få ta del av denna gången? iPad? iPad mini? Mac Pro? Apple TV? Teknikhype tar sig en liten tankeställare…

Tisdag den 22/10 är det alltså dags för ett Apple event igen och som vanligt får vi en hel del frågor gällande vad vi kommer att få se på eventet. Svaret blir tyvärr precis som vanligt att vi inte vet då Apple inte avslöjar något i förväg men rykten och ”läckta” bilder tyder på olika saker.

Att eventet kommer ha en hel del iPad i fokus är nog ingen större överraskning. Vi är vana sedan tidigare att se nya iPads lagom till hösten och även i år.

ipad-5th

När det gäller iPad så blir det femte generationen där vi enligt läckta bilder och videoklipp tyder på att designen kommer likna en hel del dagens iPad mini med lite mer platt baksida samt en smalare ram runt skärmen. Precis som vanligt kommer femte generationen bli lite lättare och lite tunnare, men oftast inget som gör någon större skillnad. Under skalet kommer vi hitta A7 som är samma CPU som i iPhone 5S tillsammans med M7, den inbyggda fingeravtrycksläsaren har även den ganska stor möjlighet att dyka upp samt samma kamera som finns i iPhone 5S då Apple är allt mer och mer stolta över sin kamera i iPhone samt iPad. Kan vi även kanske få se samma färger på iPad som på iPhone 5S där även baksidan denna gången får sig en ny färg och inte bara ramen runt skärmen.

ipad_mini_retina

Förutom en femte generation kommer med största sannolikhet även iPad mini att uppdateras där jag tror inte bara jag hoppas på en högupplöst skärm (retina) och där har det varit blandade rykten och magkänslan säger att Apple kommer hoppas retina till iPad mini denna gången och istället introducera det till tredje generationen. Om fallet nu skulle bli så kan dom hamna rätt så långt efter då Asus med sin konkurrerande Nexus 7 2013 kommit med FullHD-skärm på en sju tums platta. Något vi däremot kommer se är samma färger som hos iPhone 5C och detta fastän att iPhone 5C sålt betydligt sämre än vad Apple hade förväntat sig. När det gäller hårdvaran under skalet så kan vi få se en mindre uppdatering men inte vi ska nog inte förvänta oss samma specifikationer som hos iPad 5:e gen.

Nog om iPad och över till Mac!

OS X Mavericks kommer nästan helt garanterat visas i skarp version samt att man kommer ge möjligheten till att ladda hem uppdateringen redan samma kväll om inte dagen efter. Tyvärr kommer uppdateringen att kosta oss en slant men vi kan alltid hålla tummarna om att Apple är generösa nog och bjuder på denna uppdateringen.

OS-Mavericks-WWDC

Men förutom OS X Mavericks är det nu även dags att vi får ta del av Mac Pro som vi fick en liten förhandstitt på i somras. Men vi ska nog inte förvänta att det blir billigt då redan nu spekuleras det att priset kommer börja på ca 25.000kr. Eftersom Apple tidigare sagt att Mac Pro ska släppas ”senare i år” kan det nu vara dags att få höra ett datum för säljstarten samt lite mer exakt specifikation.

Det har även varit en hel del snack om att vi kan få se en 4K-skärm från Apple då nya Mac Pro har stöd för just 4K-upplösning.

new-mac-pro

När det gäller Macbook Pro så kan vi med stor säkerhet få se en mindre uppdatering med Intels Haswell-chip samt den nya wifi standarden 802.11ac som Apple redan nu börjat satsa på. Vi skulle nog även kunna få se Thunderbolt 2 i nya Macbook Pro som vi först fick både se och höra i kommande Mac pro. Även Mac mini kan vi väntas oss en lite mindre uppdatering där vi kan få liknande specifikationer från dagens iMac.

Ett av nyheterna som i alla fall jag ser fram emot är att Apple visar upp en ny Apple TV, men vad den nya lilla prylen ska komma med är osäkert. Ett stort hoppas är att vi kan få se Appstore men det känns tyvärr fortfarande som att det är allt för långt bort. Det som är positivt är om Apple nu visar upp en ny Apple TV så är det första gången på länge som man lyckats hålla en produkt hemlig och överraska oss.

New-Apple-TV-for-2013

Om vi nu ska få se både nya iPads samt Mac Pro och Apple TV kan vi nog vänta oss ett event på minst två timmar där Mac Pro kommer hamna i stort fokus på eventet.

Tisdag den 22 oktober kl.19.00 och som alltid kommer vi uppdatera Teknikhype under kvällens gång där ni kan läsa allt det senaste så fort det utannonserats av Apple!

Tänk nu på att detta är alltså ingenting som är bekräftat utan detta är vad vi på redaktionen tror kommer visas och lite även på vad hoppas på, allt bekräftas på tisdag!

(Om eventet kommer sändas live vet vi inte ännu men vi håller både ögon och öron öppna och meddelar så fort vi vet mer)

Tidigare artikelNyhet: BlackBerry återupptar lanseringen av BBM
Nästa artikelVideo: Sony tar en resa längs minnenas väg

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn