Turtle Beach senaste flaggskepp när det kommer till gamingheadset levererar denna gången och lever typ upp till att vara flaggskepp.

Jag har själv aldrig varit någon större användare av Turtle Beach-produkter men haft chansen flertalet med gånger så denna gången var det dags.

Det är kanske inte bästa sättet att börja testa en ny tillverkare men denna gången blev Stealth 700 Gen 2 Max mina personliga första lurar från Turtle Beach som ska ha flertalet med förbättringar men där jag istället fokuserade på min upplevelse som första-gångs-användare.

Stealth 700 Gen 2 Max är ett par trådlösa gaminglurar som fokuserar främst på konsol men funkar minst lika bra även på PC om man verkligen vill det. Jag körde mitt test genom att spela på Playstation 5 och man kopplar enkelt upp sitt headset till konsol genom 2,4 GHz-dongle som man kopplar in i konsolen USB-port. Det går även att koppla upp sig med bluetooth men av någon anledningen inget jag testade, medföljande dongle gjorde ett bra jobb med en enkel installation.

Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 Max

Det första jag märkte med Stealth 700 Gen 2 Max är att batteritiden överraskade verkligen och detta till det positiva. Enligt Turtle Beach så ska detta headset ha batteritid på 24 timmar vilket på papper låter helt ok, men jag fick ut mer än så. Jag vet inte exakta tiden men jag hade använt headsetet över 30 timmar och hade fortfarande batteri kvar vilket chockade mig lite. Jag hade inte volymen på max men vem har det om man spelar 2-3 timmar i sträck, hade ”normal” volymnivå och använde inte mikrofonen då jag spelade själv (Elden Ring). Men fastän att batteriet höll såpass länge så finns det även stöd för snabbladdning där 15 minuter laddning ska kunna ge oss hela åtta timmars användning.

Men det som kanske är viktigast när det kommer till gamingheadset (enligt mig) så är det komforten, vi vill kunna sitta i flera timmar med headsetet på oss utan att det är svettigt, obekvämt, ger skavsår och dylikt. Stealth 700 Gen 2 Max har en bra passform vilket gör att det sitter bra på huvudet, öronkuddarna att mjuka och ”andas” vilket gör att det inte blir svettigt och obehagligt. Fördelen är att dom är mjuka och jag som använder glasögon har inga som helst problem med att ha på mig dom längre tid.

Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 Max

Materialvalen som Turtle Beach gjort med Stealth 700 Gen 2 Max kunde man gjort lite bättre, visst är detta plastiga lurar men det känns verkligen som allt är plast när man gärna hade velat se något spår av metall i lurarna, kanske gömmer det sig under plasten men då hade jag velat se att man tar bort plasten för att faktiskt visa hur robust byggd dessa lurar är.

Mikrofonen kan man enkelt fälla in så dom gömmer sig i headsetet vilket är ett stort plus och något jag hade hoppats på att alla tillverkare gjort som lösning. Ännu ett plus är att mikrofonen går i mute-läge när den är uppfälld så man behöver inte jaga knapp för att stänga av mikrofonen.

Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 Max

På själva Stealth 700 Gen 2 Max finns det en del knappar samt två reglage, just reglagen är för ljudvolymen samt justera chatnivån om man sitter och spelar med andra. Knapparna har olika form och man lär sig ganska snabbt vad dessa olika knappar gör, men oftast är detta inget man pillar på när man sitter och spelar utan inställningarna görs innan.

Med tanke på att detta faktiskt är ett headset som har i uppgift att spela upp ljud så är ljudkvalitén minst lika viktig. Här hittar vi 50 mm-element (neodymiummagneter, 20 Hz – 20 kHz) som ger möjligheten till stor detalj och framförallt en EQ att leka med om det känns som ett måste. Ljudbilden är bra, men stundvis kan det kännas lite ör mycket, lite som att man slänger på allt ljud samtidigt istället för att ”sortera” upp det, blir lite av en stor massa av ljud som kan upplevas lite obalanserat och inte riktigt det man hade hoppats på av 50 mm-element. För att kunna ställa in sin ljudbild efter tycke eller beroende på spel så gör man detta via appen till telefonen, just appen har varit kanske det sämsta med hela upplevelsen så där hoppas jag att Turtle Beach gör ett bättre jobb med tanke på att det är enda sättet att ställa in ljudbilden på.

I slutändan så fastnade jag för Stealth 700 Gen 2 Max i alla fall, det är mycket som gör att detta är ett bra headset, batteritiden överraskade väldigt positivt, komforten finns där, tillförlitligt där man inte tappar kontakt med konsolen och när man väl startar upp sitt Stealth 700 Gen 2 Max för att spela så bara funkar det utan en massa krångel.

Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 Max

Stealth 700 Gen 2 Max kan ses som ett ganska dyrt headset på ungefär 2 000 kronor vilket är en hög prislapp men samtidigt så är det ett headset som faktiskt levererar och gör det på ett bra sätt. Här har man ett headset som du enkelt kan växla mellan PC och konsol utan några som helst problem och med sina goda materialval har jag svårt att se att man inte kommer kunna nyttja sin Stealth 700 Gen 2 Max i några år framöver, speciellt med den överraskande batteritiden.

RECENSION ÖVERBLICK
Kvalite
8
Funktion
8
Mjukvara
5
Pris
7
Tidigare artikelRecension: Madison
Nästa artikelPlaystation Plus spelen i augusti bekräftade
test-turtle-beach-stealth-700-gen-2-maxStealth 700 Gen 2 Max kan ses som ett ganska dyrt headset på ungefär 2 000 kronor vilket är en hög prislapp men samtidigt så är det ett headset som faktiskt levererar och gör det på ett bra sätt. Här har man ett headset som du enkelt kan växla mellan PC och konsol utan några som helst problem och med sina goda materialval har jag svårt att se att man inte kommer kunna nyttja sin Stealth 700 Gen 2 Max i några år framöver, speciellt med den överraskande batteritiden.

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn